A Szomszédok sztárja a tízparancsolatot hiányolja a mindennapokból

A napokban ünnepelte – némi keserű hiányérzettel – 84. születésnapját Koltai János színművész, akit az ország többsége Gábor Gáborként ismerhetett meg a legendás magyar teleregényből. 

Az emberek valamit kidobtak a szemétbe, amit meg kéne keresni, kiegyenesíteni és kiszögelni a falra: úgy hívják, a tízparancsolat. Ez hiányzik a mi fantasztikus és modern életünkből.

— nyilatkozta a Borsnak Koltai, aki egy előadói estet szeretne bemutatni, de jelen állás szerint „sehol se lesz látható.”

Fotó: Youtube

A színész, aki néhány szerepet játszik még a Madách Színházban ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy bár próbált „egy-két követ megmozgatni az ügy érdekében”, mivel nem humoros előadásról lenne szó, eredménytelennek tűnik a kísérlet.

Kétségtelen, hogy a Jászai Mari-díjas színész, díszlettervező, képzőművész és filmrendező a Szomszédokban egy olyan karaktert alakított, aki elsősorban humoros megnyilatkozásairól ragadhatott meg a nézők emlékezetében.

Szomszedok Gabor Gabor hoppa

Gábor Gábort minden érdekli, ami pénzt hoz, de ő mellesleg dolgozik is, hoppá!

Koltai János számtalan filmben szerepelt, 1965-től tagja a budapesti Madách Színháznak. Korábban kisfilmeket készített a Balázs Béla stúdióban. 1935 június 8-án Budapesten született.

Gábor Gábor megformálójaként azt az – 1980-as évek végének szabad piaci lehetőségeivel kacérkodó – új típusú magyar vállalkozói karaktert ábrázolta, amelynek összetettségében humor, cinizmus, esendőség, kapzsiság és ambíció is keveredett. A hiteles produkciója miatt Koltai méltán lett az ország egyik legismertebb színésze.

A Bors beszámolója szerint a születésnapját szerény körülmények között töltő színész kertjében a varjakkal osztja meg világnézetét, így elképzelhető, hogy – közönség hiányában – a saját előadói produkcióját is.

Miként váltak a Biblia értékei univerzális normákká?

A több, mint 3000 évvel ezelőtti, példátlan kinyilatkoztatás mindannyiunk számára személyes üzenetet hordoz, mely szerves része mindennapi gondolkodásunknak.