Transznemű rendőröket vesz fel az izraeli rendőrség

Több mint 2500 rendőrrel fogja biztosítani a meleg büszkeség menetét Jeruzsálemben az izraeli rendőrség — írja a Times of Israel.

Izrael fővárosának 18. büszkeség-menetével kapcsolatban a rendőrség közölte, hogy fel fognak lépni minden kísérlet ellen, mely a rendezvény megzavarására történhet.

A rendőrség továbbá bejelentette, hogy az elmúlt hónapokban több transznemű rendőr kiképzését is megkezdték, akik közül egy hölgy már befejezte a képzést, és szolgálatát teljesíti.

A menet előtt az izraeli rendőrség egy szélsőjobboldali aktivistát is letartóztatott, többek között ezzel is demonstrálva támogatását az LGBTQ-ügy iránt — írja az izraeli portál.

Mint emlékezetes, négy évvel ezelőtt egy ultraortodox aktivista halálra késelte a jeruzsálemi büszkeség-meneten a 16 éves Shira Bankit.

A rendőrség Twitter-oldalán közölte, hogy több ezer rendőrrel — köztük egyenruhás és civil ruhás rendőrökkel — fog vigyázni a rendre.

משטרת ישראל on Twitter: „משטרת ישראל השלימה את ההיערכות לקראת מצעד הגאווה שייערך מחר בירושלים. אלפי שוטרים, לוחמי מג”ב ומתנדבים יפעלו לאורך ציר הצעדה, במקומות הכינוס וברחובות הסמוכים, על מנת לשמור על בטחון המשתתפים והסדר הציבורי. להסדרי התנועה והנחיות למשתתפים היכנסו לקישור >> https://t.co/0meJLtzR1v pic.twitter.com/Jn4RKpxkE9 / Twitter”

משטרת ישראל השלימה את ההיערכות לקראת מצעד הגאווה שייערך מחר בירושלים. אלפי שוטרים, לוחמי מג”ב ומתנדבים יפעלו לאורך ציר הצעדה, במקומות הכינוס וברחובות הסמוכים, על מנת לשמור על בטחון המשתתפים והסדר הציבורי. להסדרי התנועה והנחיות למשתתפים היכנסו לקישור >> https://t.co/0meJLtzR1v pic.twitter.com/Jn4RKpxkE9

A vonulást kritika is kísérte az izraeli közéletben, ugyanis Jeruzsálem főrabbija megkérte a városházát, hogy ne tegyenek fel LGBTQ-zászlókat, mivel a lobogók „bemocskolják a várost”.

Transznemű nőre támadtak arab tüntetők Párizsban

A nőt zaklatták és megütötték, a videó most került fel egy LGBT-aktivista Twitter-oldalára.