Transznemű rendőröket vesz fel az izraeli rendőrség

Több mint 2500 rendőrrel fogja biztosítani a meleg büszkeség menetét Jeruzsálemben az izraeli rendőrség — írja a Times of Israel.

Izrael fővárosának 18. büszkeség-menetével kapcsolatban a rendőrség közölte, hogy fel fognak lépni minden kísérlet ellen, mely a rendezvény megzavarására történhet.

A rendőrség továbbá bejelentette, hogy az elmúlt hónapokban több transznemű rendőr kiképzését is megkezdték, akik közül egy hölgy már befejezte a képzést, és szolgálatát teljesíti.

A menet előtt az izraeli rendőrség egy szélsőjobboldali aktivistát is letartóztatott, többek között ezzel is demonstrálva támogatását az LGBTQ-ügy iránt — írja az izraeli portál.

Mint emlékezetes, négy évvel ezelőtt egy ultraortodox aktivista halálra késelte a jeruzsálemi büszkeség-meneten a 16 éves Shira Bankit.

A rendőrség Twitter-oldalán közölte, hogy több ezer rendőrrel — köztük egyenruhás és civil ruhás rendőrökkel — fog vigyázni a rendre.

A vonulást kritika is kísérte az izraeli közéletben, ugyanis Jeruzsálem főrabbija megkérte a városházát, hogy ne tegyenek fel LGBTQ-zászlókat, mivel a lobogók „bemocskolják a várost”.

Transznemű nőre támadtak arab tüntetők Párizsban

A nőt zaklatták és megütötték, a videó most került fel egy LGBT-aktivista Twitter-oldalára.