Kollégáit mészárolta le a virginiai mérnök

12 kollégáját lőtte le a városházán a 40 éves amerikai férfi, aki maga is már 15 éve dolgozott Virginia Beach-nek. Egyelőre rejtély, hogy miért tette. A pisztolyt, úgy tudni, nemrég vette, legálisan, otthonában pedig további fegyvereket találtak – írja a CNN. A férfit a rendőrök lőtték le egy hosszú tűzpárbajban.

DeWayne Craddock összes áldozata Virginia Beach város hivatalában dolgozott. Ő az útépítésekkel kapcsolatos területet vitte mérnökként. A nyomozók továbbra sem tudják a férfi motivációját a mészárlásra.

Otthonának átkutatásakor újabb fegyvereket találtak. A nyomozás vezetője azt nem árulta el az újságíróknak, hogy az elkövető korábban fenyegetőzött-e a munkahelyén. Azt megerősítette, hogy a férfi a város alkalmazottja volt, de arra sem válaszolt, hogy kapott-e bármilyen munkahelyi  büntetést mostanában.

A lövöldözés péntek késő délután történt a Virginia Beach-i városháza egyik épületében, ahol a közműcégek irodái vannak. A férfinak volt érvényes belépőkártyája, azzal jutott be, majd azonnal tüzet nyitott, és válogatás nélkül lőtt az ott lévőkre. A kiérkező rendőrökre is rálőtt, egyiküket el is találta, a golyóálló mellény mentette meg az életét.

A hosszú tűzpárbajban a rendőrök megsebesítették, majd elsősegélyben részesítették, de már nem tudták megmenteni.

A város polgármestere, Bobby Dyer azt mondta: ezek voltak a legsötétebb órák Virgina Beach történetében.

Egy szombat délelőtti sajtótájékoztatón bemutatták az áldozatok fotóit, a munkakörüket, és hogy mióta dolgoztak a városnak, a rendőrség pedig ismertette a nyomozás fejleményeit.

Watch Live: Police Update The Public On Deadly Virginia Beach Mass Shooting | NBC News

Police update the public on the deadly Virginia Beach mass shooting that left at least 11 people dead as well as the suspect in a Virginia Beach municipal bu…

Az Egyesült Államokban a laza fegyvertartási törvények miatt rendszeresek a halálos lövöldözések. A Virginia Beach-ben történt fegyveres erőszaknak azonban különös nyomatékot ad, hogy Virginia államban van a szabad fegyverviselés mellett leghangosabban lobbizó Országos Fegyverszövetség (NRA) székhelye.

A hagyományosan konzervatív, de egy ideje demokrata vezetésű állam 2007-ben egy különösen véres lövöldözés helyszíne volt: egy zavart elméjű diák, két félautomata pisztollyal 49 embert lőtt meg a Virginia Tech műszaki egyetem kampuszán, és közülük 32-en életüket vesztették.