Ez történik, ha egy antiszemita elfelejti, hogy anticionista zsidókkal együtt tüntet

VIDEÓ: „Halál a zsidókra! Illetve csak a 90 százalékukra!” — kiabálta egy anticionista tüntetés résztvevője.

Felkerült egy meghökkentő videó az internetre egy ellentüntetésről, amit egy Izrael-barát rendezvény mellett tartottak Torontóban. A Walk for Israel nevű eseményen az élesen Izrael-ellenes ortodox zsidó csoport, a Neturei Karta tagjai is megjelentek — ám nem egyedül.

Az anticionista plakátokat tartó zsidók mellett egy olyan férfi is felbukkant, aki antiszemita jelszavakat kezdett el kiabálni — majd eszébe jutott, hogy nem a közegnek megfelelően, ezért „korrigálta” magát.

„Meg kell ölni a zsidókat!” — ordította az amúgy Allahot emlegető férfi. „Nem 100 százalékukat, csak 90 százalékukat” — tette hozzá utólag.

A kínos esetről az Israellycool tett közzé videót, ahol azt is megjegyezték: a férfi „legjobb szándéka” ellenére is tévesen fogalmazott, és ha a helyszínen lévő Neturei Karta képviselőit szerette volna kizárni, akkor pontosabb lett volna úgy fogalmaznia, hogy „99.999 százalék” — tekintettel arra, hogy a szélsőséges zsidó csoport tagjai mindössze nagyjából 5 ezer főt tesznek ki világszerte.