100 éves lett a Kirk Douglasné

A hűsége miatt is csodált Anne Douglas 65 éve a felesége az egyik utolsó zsidó Hollywood-i mohikánnak. Együtt ünnepeltek a hétvégén. 

„Boldog szülinapot a Douglas család matriarkájának! Te vagy az egyik legcsodálatosabb emberi lény a Földön. Anne Douglas, Oma, Nagyi, teljes szívünkből szeretünk!”

— írta Instagram fotója alá Cameron Douglas, a híres pár egyik unokája.

Kirk Douglas tavaly decemberben töltötte be a 103. születésnapját. A fehérorosz zsidó családban Issur Danielovitch néven született, otthon jiddisül beszélő későbbi szupersztár korszakos filmek főszerepei mellett talán a Spartacus című filmben nyújtott alakításáról ismert a legjobban.

Második feleségével 65 éve élnek együtt. Anne Douglas, aki szintén a filmiparban dolgozott producerként a sok siker mellett a férfi kilengéseit is képes volt megbocsátani, kapcsolatuk szeretetteli – írják a szakértők.

Kirk Douglas közel 100 filmben szerepelt, három alkalommal jelölték az Oscar-díjra, pár évvel ezelőtt ugyan ez a szervezet életművéért jutalmazta. Fia, Michael Douglas – Anne előtti házasságából született – ugyancsak kiváló színművész és világhírű producer. Apjával való szoros kapcsolatáról tanúskodik közösségi médiáján publikált hétvégi üzenete is: