Ősztől a Wizz Air is indít járatokat Eilat új repülőterére

Októbertől ismét közlekedik Budapestről az üdülővárosba a légitársaság, de immáron Izrael új, korszerű repülőterére.

A Wizz Air ősztől újraindítja szezonális járatait Eilatba, az izraeli város új repülőterére — olvasható a AIRportal.hu oldalán. Eilat népszerű nyaralóhely Dél-Izraelben, a Vörös-tenger partján. Az oda utazók élvezhetik a gyönyörű strandokat, a korallzátonyok látványát, a pezsgő éjszakai életet és a környék lenyűgöző sivatagi tájait.

Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, a várost eddig kiszolgáló repülőtér idén tavasszal végleg bezárt, mivel felépült az első izraeli űrhajósról, Ilan Ramonról elnevezett, korszerű Ramon Nemzetközi Repülőtér.

Idén október 1. és október 26. között heti kétszer (kedden és szombaton), október 28. és március 27. között pedig háromszor (hétfőn, szerdán, pénteken) közlekedik a Budapest–Eilat járat,

így menetrendje tökéletes akár egy hétvégi kiruccanáshoz, akár hosszabb tengerparti nyaraláshoz — írja a portál. A magyar fővároson kívül Varsóból, Bécsből, Bukarestből, Szófiából és Rigából is elérhető Eilat a Wizz Air hálózatában.

A régi repülőtér kifutópályájának betoncsíkját elbontják, és a helyén rövidesen építkezések kezdődnek. Az akkor még piciny település J. Hazmann légikikötőjét 1949 márciusában, alig egy évvel Izrael függetlenné válása után nyitották meg. A terminál egykor gyalogszerrel is kényelmesen megközelíthető volt a városközponttól és a legtöbb szállodától. Működésének utolsó évében közel 19 ezer járatot szolgált ki egyetlen, 1900 méter hosszú kifutópályája.