Gombóc Artúr is Izraelbe menne tortát venni

Egyre több különleges tortát készítő cukrász bukkan fel a zsidó államban, ezekből szemezgetett az Israel21c portál.

Bár Izraelben az eseményekre készülő torták éppencsak kezdenek divatba jönni, az országot elárasztják az egzotikus kéréseket teljesítő tortakészítők.

A givataimi Olala Cakes például olyan különlegességeket készít, mint a Tel-Avivban található Dizengoff-szökőkút torta mása. Ez a cukrászda készít még olyan tortát, amely egy Matrojska baba alakját ölti magára.

Aki igazi zsidó különlegességekre vágyik, annak a Pardes Hana-Karkur városában található Desinger Cakes by Marianát ajánlja az Israel21c cikke.

A cukrász egyik különlegessége a Purimra készített „Eszter tekercse”, de készít tortákat kimondottan a bar micvót ünneplőknek is. A cukrász személyes küldetésének érzi, hogy a vásárlói legmerészebb álmainak torta-formát adjon.

A modern Tel-Aviv hangulatát idéző tortákat a Baked and Cakedben kell keresni, ahol egyszarvú-tortától kezdve minden található, ami csillog, vagy ami színes. Itt különböző mesefigurák tortában kelnek új életre a kisebbek nagy örömére.

A Givat Ada-i Nugat Decorated Sweets azzal büszkélkedhet, hogy Aviv Kochavi izraeli vezérkari főnök 2019 januári beiktatási ünnepségére ők készítették az egyenruha alakú tortát. Ez az üzlet sokak szerint Izrael legjobb cukrászdája.

S végül aki Jeruzsálemben jár, annak feltétlenül meg kell látogatnia a Jerusalem Cake Design cukrászdát, ahol kapható kóser mályvacukor számtalan ízesítésben, de macaronokkal kirakott francia tortaköltemény is. Ezek mellett tengeri herkentyű alakú sütiket is lehet venni a gyerekeknek.

Az üzlet ráadásul még babka kalács-workshopokat is szervez az érdeklődőknek.