Bomba robbant Lyonban – nyolc sérült

Legalább nyolcan megsérültek, amikor robbanás rázta meg a francia nagyvárost.

A helyi idő szerint délután fél hat után nem sokkal történt robbanás következtében egyes hírügynökségek legalább nyolc, más hírügynökségek legalább tíz sebesültről adtak hírt ottani forrásokra hivatkozva. A BFMTV francia televíziós csatorna szerint a sebesültek között van egy gyerek is.

Az államügyészi hivatal szerint csomag-bombáról lehetett szó. Egyik sérülés sem életveszélyes.

A Reuters hírügynökség szerint a párizsi terrorizmusellenes ügyészség vizsgálatot indított a lyoni robbanás ügyében.

Francia katonák biztosították a területet, ahogy a rendőrség és a bombaszakértők megérkeztek.

A Le Progres francia újság információi szerint a csomag tele volt szögekkel és csavarokkal, ami szerteszét szóródott az utcán.

Meg nem erősített hírek szerint egy maszkos biciklista hagyta egy pékség előtt 17:40 körül Lyon első kerületében a Rue Victor Hugo és a Rue Sala sarkán.

A dpa német hírügynökségnek egy meg nem nevezett szóvivő elmondta, hogy a rendőrség hajtóvadászatot indított a férfi után. A helyi prefektúra szóvivője később arról számolt be, hogy a csomagot, benne a robbanószerkezettel egy arcát elfedő férfi hagyta a Brioche Dorée péksége előtt, a Victor Hugo utcában, a város szívének tartott Bellecour-tér közelében. A szóvivő hozzátette: ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet. Elmondta továbbá, hogy vizsgálják az indítékot.

A rendőrség lezárta a környező utcákat, és arra kérte a lakosokat, hogy kerüljék el a belvárosi utcákat a segítségnyújtás és a nyomozás megkönnyítése érdekében.

Emmanuel Macron francia elnök „támadásnak” minősítette a robbanást a Hugo Travers YouTube-személyiséggel folytatott interjúban. Elmondta továbbá, hogy nem tud halálos áldozatokról, de sebesültekről igen. A francia államfő egyúttal együttérzését fejezte ki a robbanásban érintett személyekkel, illetve hozzátartozóikkal.