Légiós masírozás helyett Betyársereg erődemonstráció Törökszentmiklóson

Kedd este masírozás nélkül, de óriási rendőri jelenlét mellett gyűltek össze a Mi Hazánk szimpatizánsai a város főterén.

Közel kétszáz fő vett részt kedd este azon a gyűlésen, amit a Jász megyei Törökszentmiklós főterén tartottak a Mi Hazánk kezdeményezésére. A 168 óra beszámolója szerint a párt frissen alakult alakulatának tagjai is megjelentek, azonban egyelőre nem viselték a Nemzeti Légió egyenruháit, a Betyársereg tagjainak harminc fős csoportja viszont fekete formaruhában jelent meg.

Nagy Tibor, Tiszaeszlár polgármestere és a MIÉP elnöke mellett Dorogi György, a „Nemzeti Légió” vezetője is beszédet mondott az összegyűlt tömeg előtt, valamint Toroczkai László is felszólalt, aki szerint azért volt szükség a demonstráció megszervezésére, mert áldatlan állapotok uralkodnak a városban, és a helyi hatóságok „szabadon hagyták a cigány terroristákat” egy korábbi ügyben, amelynek során szerintük egy cigány férfi többször is összevert embereket a városban.

A Mi Hazánk gyűlésével egyidejűleg ellentüntetők csoportjai is felbukkantak a helyszínen, akik a Városi Kurír szerint nagyjából 100-150 fős tömeget alkottak. Számos roma jogvédő mellett több ellenzéki politikus is megjelent a helyszínen — köztük Baranyi Krisztina, Kunhalmi Ágnes, Korózs Lajos, Szél Bernadett, Cseh Katalin és Fekete Győr András.

Magyar Gárda helyett Nemzeti Légió

Toroczkai László közölte, a rendőrségi tiltás ellenére mindenképpen megtartják a Törökszentmiklósra meghirdetett demonstrációjukat.

Az ellentüntetők fasiszta bűncselekményekről, a második világháborúról és a holokausztról készült archív fotókat mutogattak transzparenseken a tüntetőknek, akiknek korábban a vonulást előzetesen megtiltotta a rendőrség, így a résztvevők a tervek ellenére nem masírozhattak végig a település utcáin.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, múlt héten az Abcúg nevű portál közölt a törökszentmiklósi romák helyzetéről, akik között az ex-jobbikosokból álló Mi Hazánk tervezett menetelése okozott pánikot.

A telepen pattanásig feszültek az idegek és rémhírek terjednek, pedig azt mondják, eddig semmi baj nem volt romák és nem romák közt. A jobbikos polgármester szerint Toroczkai csak arra várt, hogy újra kijátszhassa a cigánykártyát.

Péntekre annyira pattanásig feszültek az idegek a telepen, hogy már meg sem lehet állapítani, melyik rémhírnek van valóságalapja, és melyik puszta riogatás.

Kopaszok fenyegetik a cigányokat Törökszentmiklóson?

Az Abcúg riportja szerint nagy a pánik.