Brit és izraeli veteránok stresszoldó sportfesztiválja lesz Tel Avivban

A világhírű Chelsea futball klub edzői gárdája is szolgálja majd a napokban kezdődő eseményt, amelyre mintegy 200 egykori harcost várnak.

A „Veterán Játékok”-nak elnevezett egyhetes rendezvényre különféle harci helyzetekben szerepet vállalt, már visszavonult katonákat és családtagjaikat hívtak meg – adta hírül az Arutz Sheva portál.

A beszámoló szerint az együttlét nem csak a kellemes kikapcsolódást szolgálja, de a számos adakozó jóvoltából szponzorált eseményre nagy nemetközi szaktekintélyeket is meghívnak, akik tanácsaikkal és technikáikkal segíthetnek a társadalomba visszailleszkedni próbáló veteránoknak és a gyakran elemi erejű nehézségekkel szembesülő családtagjaiknak.

Ott lesz például az eseményen Sir Simon Wessely, a pszichológiaia orvoslás egyik világhírű professzora. A londoni King’s College szaktekintélye mellett a másik kiemelkedő szakértő az izraeli Zahava Solomon lesz – olvasható a cikkben.

Fotó: Avishag Shaar-Yashuv

Rendkívül fontos, hogy ne csak a saját országunk hadseregének problémáira keressünk megoldásokat, hanem belenézhessünk másokéba is ahhoz, hogy pontosabb képet kapjunk a saját helyzetünkről. Ennek a szellemében válogattuk ki a szakértők nemzetközi résztvevőit. Sokszor a lehető legkülönfélébb emberek tapasztalatainak összessége eredményezi a legérdekesebb fejleményeket

— fogalmazott Sir Simon Wessely.

Szükségesek lehetnek ilyen együttlétek, hiszen a háborúk során sok olyan dologgal találkoztunk, amelyek egy életre sebet ejtettek a lelkünkön és a testünkön is. Nem egyszerű az átállás a civil életre, ezért nagyon örülünk annak, hogy ott lehetünk majd a családtagjainkkal is ezen az eseményen

— mondta az egyik brit tengerészeti részlegen szolgált katona.

Bruce Buck, Chelsea FC elnöke azt emelte ki, hogy számukra megtiszteltetés résztvenni a programban, és az edzői stábbal Izraelben mind a veteránok, mind pedig a családjaik számára próbálnak majd stressz-oldó és játékos feladatokkal a sportra terelni a figyelmet.