Izraeli pénzcsináló guruk jönnek Budapestre

Megkönnyítik a kisbefektetők rugalmas portfolió kezelését.

A befektetési portfóliók menedzselésében hozott új lehetőséget hat évvel ezelőtt egy izraeli fejlesztés. Korábban kizárólag a befektetési alapok döntöttek arról, hogy hova helyezzék az ügyfelek pénzét, az OurCrowd ezt újította meg, ahol a kisbefektetők maguk dönthetnek a befektetési lehetőségek között.

Ezt a magyar piac számára is elérhető, mintaértékű modellt ismerteti Budapesten az OurCrowd vezetője, Jay Kalish, a Venture Capital Summit kockázatitőke-konferencia főelőadójaként

május 28-án, a 6. Venture Capital Summit nevű kockázatitőke-konferencián Budapesten

írja a Népszava.

Mára 11 irodát üzemeltetnek négy kontinensen, 30 ezernél is több tagot számlál a befektetői hálózatuk, portfólió cégei közül többet olyan vezető technológiai és ipari vállalatok vásároltak meg, mint a Canon, az Uber, a NIKE és a Continental.

Az esemény másik külföldi vezető előadója dr. Ronen Dagon, a Compass Ventures Group elnök-vezérigazgatója, az izraeli fejlesztési minisztérium egykori tanácsadója, aki korábban a Világbank tanácsadójaként vezetett projekteket világszerte, cége, a Compass Ventures pedig már 20 éve tevékenykedik sikeresen minden fontos területen.

A Compass Ventures Group döntően Izraelben, Kínában és Afrikában aktív befektetési csoport. Portfóliójában egyaránt megtalálhatóak az infrastrukturális és technológiai projektek. 2019 áprilisában nyitották meg a „China-Israel Innovation Center” központot Zhongchuanzhen és Hajnan tartománnyal együttműködésben és társfinanszírozásban.

A kockázatitőke-piac elmúlt egy éve rendkívül eseménydús volt, várakozásokon felüli növekedéssel. Számos, ismert startup, mint a Dropbox, a Spotify és a Lyft lépett a tőzsdére, mások, mint pl. az Uber, Airbnb és a Pinterest pedig az idén tervezi a debütálást.

Tavaly gigantikus, 23 milliárd eurónyi kockázatitőke-befektetés valósult meg Európában, ami akkor is hatalmas siker, ha eközben az Egyesült Államok és Ázsia 116, illetve 171 milliárd euró tőkebefektetést könyvelhetett el.