Tel-avivi strandolók ellen készült merényletre két férfi

A támadás kitalálói egy negevi börtönben találkoztak.

Vádat emeltek vasárnap annak a két kelet-jeruzsálemi lakosnak az ügyében, akik a Hamász nevében készültek fegyveres merényletek végrehajtására Tel-Aviv tengerpartján — közölte a The Times of Israel.

A rendőrség jelentése szerint a 23 éves Adam Muslemani és a 27 éves Mahmoud Abed al-Latif 2017-ben, egy negevi börtönben találkozott először, és azért jelölték ki a strandot, mert könnyebb célpontnak ítélték — szemben Jeruzsálemmel, amit „túlságosan őrzött” területnek véltek, és amúgy is „túl sok támadás történt a városban”.

A fiatal férfiak ellen szóló vádirat szerint idén februárban léptek kapcsolatba a Hamász képviselőivel Isztambulban, ahol azt javasolták nekik, elsősorban inkább közszereplőket vegyenek célba — és többek között Jeruzsálem egykori polgármestere, Nir Barkat ellen hajtsanak végre támadást.

Tavaly valaki szintén Barkat ellen akart merényletet végrehajtani, ahogy Benjamin Netanjahu is a célpontjai között szerepelt. A meghiúsult terrortámadás tervezőjét 11 év börtönbüntetésre ítélték.