Megyeri: két kérdés a Mazsihisz választás után

Megyeri András Jonatán véleménye szerint az újraválasztott Heisler Andrásnak többek között érdemes lenne újragondolnia a Sorsok Házával kapcsolatos hozzáállását.

Tegnap újra elnököt választott a Mazsihisz közgyűlése. A legnagyobb zsidó egyház vezető pozíciójára igazából egy jelölt volt, Heisler András, aki az elmúlt években is irányította a hitközséget — írja Megyeri András Jonatán. Ács Tamás jelölt visszalépése után igazából hamar eldőlt az eredmény. Megyeri blogbejegyzésében kifejtette, őszintén sok sikert kíván neki a további munkához, és reméli, hogy más lesz mint az előző években.

A szerző szerint Heislernek az újraválasztás után két fő dolgot lenne érdemes változtatnia. Az összes többi téma a Mazsihisz és a taghitközségeik belügye.

Az egyik a fennálló konfliktusok kezelése, a másik pedig a Sorsok Házával kapcsolatos hozzáállása.Egy nemrégiben készített interjúban az első ötből négy kérdés arra vonatkozott, hogy Heisler megválasztása esetén kívánja e rendezni a viszonyt (1) a BZsH-val, (2) a kormánnyal, (3) az EMIH-el, illetve (4) Izrael államával. A szerző szerint a Mazsihisz régi-új vezetőjéről elmondható, hogy több ízben is az említett konfliktusok kiváltója volt. Véleménye szerint az elnöknek érdemes lenne újragondolnia, hogy a nyitottság és a sokszínűség jegyében és figyelembe véve az új realitásokat minden fent említett kategóriával kapcsolatban, változtasson az azokkal kapcsolatos kommunikációján.

A teljes cikk itt olvasható.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.