Anticionista imám imádkozott az amerikai képviselőházban

Az ülést megnyitó Omar Suleiman korábban nácikhoz hasonlította az izraeli katonákat, kifejezte vágyát egy harmadik palesztin intifádára, és a cionizmus-ellenes érzelmeinek is hangot adott.

Suleiman, a dallasi Yaqeen Iszlám Kutatóközpont alapítója és elnöke imájában megemlékezett a közelmúltban imaházakat érő támadásokról, és elítélte az azok mögött húzódó gyűlöletet.

A cionistákat számos alkalommal „Isten ellenségeinek” nevező imámot — aki egyébként az Izrael-bojkottjáért lobbizó BDS mozgalom támogatója — egy texasi republikánus képviselőnő, Eddie Bernice Johnson invitálta a képviselőházba, árulta el egy nevét elhallgató kongresszusi forrás a Jewish Telegraphic Agency híroldalnak.

Izrael-ellenes megnyilvánulásait két évvel ezelőtt Petra Marquardt-Bigman gyűjtötte össze és publikálta az Algemeiner amerikai zsidó híroldalon.

Omar Suleiman az amerikai képviselőházban, fotó: Youtube

Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnökének irodája vizsgálatot indított az ügyben, hogy hogyan és miért kerülhetett sor Omar Suleiman meghívására.

Lee Zeldin  zsidó származású new-yorki republikánus képviselő, nyilatkozatában kijelentette, az imám meghívása „teljességgel elfogadhatatlan.”

Omar Suleimaniról korábban a Jézust palesztinnak beállító tweetje kapcsán írtunk.

Ilhan Omar szerint Jézus palesztin volt

A demokrata kongresszusi képviselőnő ismét az amerikai zsidóság kedélyeit borzolja.