Izraeli művészt ütöttek-vágtak Berlinben

Egy saját hazája mellett kiálló izraeli zenészre támadtak a német fővárosban egy tömegrendezvényen.

A 27 éves Daniel Gurfinkel egy muszlimok által sűrűn lakott kerületben, Neuköllnben sétálva egy Izraelt gyalázó tömegrendezvényt vett észre egy téren.

Nem hagyta szó nélkül, ahogy a palesztinok jogaiért kiálló, a BDS-t (anticionista, Izraelt bojkottáló szerveződés – a szerk.) éltető egybegyűltek Izrael-ellenes rigmusokat kiabálnak, többek között a „Palesztinát a folyótól a tengerig” örökzöldet, amely a zsidó állam totális megsemmisítésének vágyát fejezi ki.

Az elővigyázatlan patrióta a vosizneias.com beszámolója szerint mindössze hazájának nevét, egy szót kiabált hangosan a tüntetők közé. Ezután – mint ahogy ezen a felvételen látszik is – mintegy féltucat ember rontott neki.

A sportos felépítésű, a Hanns Eisler Akadémián klarinétot tanuló fiatalember derekasan állta a pofonokat.

Szerencséjére akadt egy-két szolidáris lélek is a megvadult tüntetők között, akik a védelmére keltek azzal, hogy próbálták eltolni őt az ütések elől.

A helyszínen sétélgató rendőrök csak pár perccel a dulakodás kezdete után vették komolyan az esetet

– ezzel minden bizonnyal mulasztást követtek el, és a videofelvétel alapján az eset hivatalos kivizsgálása várható.

Merkel kancellárasszony, Mueller polgármester úr, ez az új norma ma Németországban a zsidóknak? 

— tette fel a kérdést nyílt levelében a Simon Wiesenthal Központ egyik vezető szakértő-rabbija, Abraham Cooper, aki elsősorban azt emelte ki, hogy a rendőrök közömbössége mellett palesztin-arab szimpatizánsok egy izraeli muzsikust verhettek szabadon.

Daniel Gurfinkel 8 éves kora óta zenél ikertestvérével közösen. A világhírű Zubin Mehta meghívására 12 évesen szólóművészként debütáltak az Izraeli Szimfonikus Zenekarban.  Négy éve él Berlinben.

Soha nem hittem volna, hogy itt ilyen megtörténhet velem. Én továbbra is ki fogok állni a hazám védelméért –fogalmazott.