Budapesten tart előadást Yuval Noah Harari, a népszerű történész

Az izraeli könyvszerző előadását a nacionalizmus és a globalizmus kapcsolatáról ma este a CEU-ról közvetítik.

A nacionalizmus és globalizmus témájában „The Bright Side of Nationalism” címmel tart előadást a világhírű történész, Yuval Noah Harari a Közép-európai Egyetemen (CEU) szerdán 17.30-tól.

Mai előadásában a nacionalizmus és a globalizmus kapcsolatát, egymást erősítő hatását és 21. századi összefonódását elemzi.

Yuval Noah Harari izraeli történész a világszerte milliók által olvasott Sapiens: Az emberiség rövid története és a Homo Deus: A holnap rövid története sikerkönyvek szerzője. Az óriási népszerűségnek örvendő könyvek lapjain teljesen új megközelítésből vizsgálja az emberiség történetét, és olyan kérdésekre keresi a válaszokat, amelyek messze túlmutatnak a megszokott történelmi eszmefuttatások keretein.

Yuval Noah Harari: Why fascism is so tempting — and how your data could power it

In a profound talk about technology and power, author and historian Yuval Noah Harari explains the important difference between fascism and nationalism — and what the consolidation of our data means for the future of democracy.

Yuval Noah Harari 2002-ben az Oxford Egyetemen szerzett doktori címet, és jelenleg a Hebrew University of Jerusalem történelem tanszékének oktatója, de emellett világszerte tart előadásokat. Mai előadását magyar tolmácsolással a CEU saját YouTube csatornáján is közvetíti.