Ételt hoztak idős apjuknak, felrobbantották őket

Egy brit-zsidó testvérpár, Amiele és Daniel Linsey idős apjuknak hoztak repetát a hotel büféjéből, amikor a robbanás elérte őket Srí Lankán — írja a Jerusalem Post.

A brit felsőház a Srí Lanka-i támadások áldozatairól emlékezett meg, ennek alkalmából emelt ki két brit-zsidó áldozatot Howard Leigh báró.

„Noha a támadás elsősorban a keresztényeket célozta, a bombák nem válogattak. A Linsey család tagjai abba a zsinagógába jártak, ahová én is járok. Egyazon órákon tanultak gyermekeimmel”

— mondta a báró a megemlékezésen, hozzátéve hogy közösségük minden támogatást megad a családnak, „ahogyan azt a zsidó hit megköveteli”.

Matthew Linsey, a két gyermek apja könnyen között adott interjút a CNN-nek.

„A gyermekeim annyira jók voltak. Éppen lementek a büfébe, hogy ételt hozzanak nekem, és hoztak egy teli tálat. Én pedig azt mondtam, hogy még egy kicsit szeretnék enni. A lányom azt mondta, hogy hoz még, és ekkor robbant a[z első] bomba”.

A két fiatal az első robbanást túlélte, azonban a másodikban már halálos sérüléseket szereztek.

A gyermekek apja így folytatta:

„El kellett volna takarnom őket a testemmel. [A második bomba robbanása után] a lányom, még úgy láttam, hogy mozgott, a fiam már nem. Egy nő felajánlotta, hogy elviszi a lányomat a mentőkig. […] Mind a ketten ugyanabba a kórházba kerültek”.

A két zsidó fiatal életét a kórházban már nem tudták megmenteni.