Izraeli szakemberek vezetésével dolgozta ki eddigi legerősebb processzorát az Intel

Mindeközben a Facebook egy mesterséges intelligenciára szakosodó csoportot állított fel Tel-Avivban.

Haifán dolgozó szakemberek segítségével dolgozták ki az Intel legújabb mobilprocesszorát — olvasható a The Times of Israel szerdai cikkében. A kilencedik generációs Intel Core eszköz különösen a számítógépes játékok rajongóinak és a videós anyagok szerkesztőinek jelenthet nagy örömöt, hiszen segítségével 33 százalékkal jobb és egyben lényegesen gyorsabb teljesítményt ígérnek a korábbi PC-khez hasonlítva.

Az amerikai óriásvállalat bejelentése szerint hamarosan olyan nagy laptop gyártó cégek alkalmazhatják a találmányt, mint az Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo és MSI.

Mindeközben a Facebook is továbberősíti izraeli bázisát, és a közösségi média egyik legnagyobb vállalatának bejelentése szerint különleges csapatot állítottak fel Tel-Avivban. A tíz fős csoport feladata, hogy a mesterséges intelligencia eszközeivel új algoritmusokat dolgozzanak ki, melyek az adatelemzésben jelenthetnek segítséget a vállalat munkatársainak.

Az izraeli nagyvárosban található Facebook „hadiszállás” jelenleg is 200-nál több szakembert foglalkoztat a cég fejlesztő központjában — írta az Algemeiner.