Vérengzés egy pakisztáni buszon, 14 halott

Tizennégy utast meggyilkoltak egy elfoglalt buszon beludzs fegyveresek Délnyugat-Pakisztánban. Az áldozatok a pakisztáni haditengerészet és parti őrség tagjai voltak. 

A buszra a Karacsit és Gavádart összekötő úton támadt rá helyi idő szerint csütörtök hajnalban több tucat, milicista egyenruhát viselő fegyveres. A két túlélő utas a hatóságoknak később megerősítette, hogy a tettesek mindenkitől elkérték a papírjaikat, mielőtt a tizennégy embert kiválasztották volna.

Imran Hán miniszterelnök a támadást terrorcselekménynek nevezte.

A délkeleti Beludzsisztán, ahol Gavádar is található, az ország legnagyobb területű és legszegényebb tartománya. A területen a központi hatóságok hatalma korlátozott, a szakadár beludzs fegyveresek pedig ezt kihasználva már többször támadtak az országnak ezen a területén dolgozó – nagyrészt pandzsábi etnikumú – állami alkalmazottaira.

Az itt élők többször azt rótták fel Iszlámábádnak, hogy hátrányosan megkülönbözteti őket a pandzsábiakkal szemben, akikről úgy vélik, az ország megalakulása óta domináns helyzetben vannak a többi etnikum kárára.