A Hamász is benevezett az Eurovízióra

Rakétatámadással fenyegetik a dalfesztivál résztvevőit.

Gázai terroristák videóüzenetben rakétatámadásokat helyeztek kilátásba az Eurovíziós Dalverseny ellen, amennyiben Izrael nem egyezik meg az övezet blokádjának feloldásáról az azt uraló arab terrorszervezettel, számolt be erről a Channel 20 izraeli televíziócsatorna hétfőn.

כאן חדשות on Twitter: „ברשתות החברתיות הפלסטיניות מופץ בשעה האחרונה סרטון שמאיים על ישראל כי לא תוכל לקיים את האירוויזיון אם לא תיישם את ההבנות שהיא הבטיחה ברצועת עזה. לא ברור מי עומד מאחורי הסרטון@nurityohanan @kaisos1987 @HaimOmri pic.twitter.com/uOqm0E1YW5 / Twitter”

ברשתות החברתיות הפלסטיניות מופץ בשעה האחרונה סרטון שמאיים על ישראל כי לא תוכל לקיים את האירוויזיון אם לא תיישם את ההבנות שהיא הבטיחה ברצועת עזה. לא ברור מי עומד מאחורי הסרטון@nurityohanan @kaisos1987 @HaimOmri pic.twitter.com/uOqm0E1YW5

A héber és arab nyelvű videó a dalverseny képsoraival és egy rövid mondattal indul :

„Önök meghívást kapott egy hatalmas eseményre..”,

„De…”, a zene és a videó tónusai itt hirtelen megváltozik, és következik a figyelmeztetés:

„Ne ünnepeljenek és táncoljanak, amíg kétmillió gázai szenved. Amennyiben ünnepelni akarnak, szüntessék meg az ostromot és jussanak megegyezésre.”

Ezen a ponton a videó kizoommol, és az Eurovízió tel-avivi épületeit jelképező modellek látszanak madártávlatból, melyek célkeresztbe kerülnek, majd megszólalnak a szirénák. A robbanás hangja után a terroristák záróüzenete tűnik fel a képernyőn, mely azt üzeni, akkor kerülhet sor a dalversenyre, ha létrejön a Hamász és Izrael közötti egyesség.

A fenyegetést nem veszi félvállról az izraeli hadsereg sem, az iszlamista terrorszervezet fenyegetése nyomán újabb vaskupola légvédelmi rendszerek létesítését rendelte el Közép-Izraelben, a nemzetközi dalverseny erőszakos szabotálásának megakadályozása érdekében.

Az idei Eurovízió megnyitója Izrael Állam kikiáltásának 71. évfordulóján lesz, mely egybeesik az úgynevezett Nakba emléknappal, melyet a palesztinai arabok gyásznapként tartanak számon.