Örökre kitiltja antiszemita drukkereit a londoni futballklub

Utolsó hivatalos mérkőzésükön vettek részt a hétvégén az antiszemita dalokat éneklő West Ham-drukkerek, klubjuk örökre kitiltja őket meccseiről.

Visszataszító, antiszemita szöveggel kevert dalokkal szórakoztatták magukat Manchesterben a londoni West Ham United szurkolói: egy felvétel alapján a rivális londoni klub, a közhiedelem szerint „zsidók által alapított” Tottenham gyalázásakor használtak klaviatúrát nem tűrő szavakat.

Az esetről a Jewish Chronicle is beszámolt, amely kiemeli: a felvételt egy holokauszt-túlélő gyermeke készítette telefonjával egy tömegközlekedési járművön, nem sokkal a West Ham mérkőzése előtt.

Fotó: West Ham United FC

A rendőrség a lakosság segítségét is kérve próbálja azonosítani az antiszemita dalokat éneklő egyéneket. Mindeközben a londoni csapat hivatalos közleményében élesen elítélte az esetet:

„Felháborítónak tartjuk a videóban látottakat. Azonnali segítséget ajánlunk a rendőrségnek ahhoz, hogy azonosíthassuk a képeken látható személyeket, akikkel a klubunk semmilyen közösséget nem vállal ezután. Soha többé nincs helyük közöttünk. Sem a stadionunkban, sem pedig a csapattal utazó közönségünk körében”.