Trump kínai operában tündököl

Politikai szatírát ihletett Hong Kongban az amerikai elnök, akinek romantikus operakomédiáját hatalmas sikerrel mutatták be.

Egy 500 éves dél-kínai operaműfajt szeretne népszerűsíteni a Trump on Show című operával a darab szerzője, aki szerint az amerikai elnök személye erre tökéletes. Ezt Edward Li író nyilatkozta a BBC-nek.

Az előadás a klasszikus zenei dalszínház minden elemével, kanton nyelven szórakoztatja a nagyérdeműt, bemutatása óta töretlen sikerrel – hiszen minden jegyet már elővételben eladtak az előadásra.

Foto: South China Morning Post

A darab egy fikción alapszik, a cselekménybe Trump egy elveszettnek hitt, Kínában élő testvérének történetét is beleszövik, de az amerikai elnök szerelmi életét is felhasználják az előadáshoz. A címszereplőt megformáló színész korábban már Mao Ce Tungot is megformálta. Most arról beszélt a BBC-nek, hogy Trump látványos gesztikulációs rendszere remekül illeszkedik a kínai opera eszközrendszeréhez.

Egy álmom válna valóra azzal, ha a darabot be tudnánk mutatni amerikai nézőknek is, akár a Fehér Házban, ezzel az opera műfaja számára új korszak kezdődhetne

–fogalmazott Edward Li.