Izraeli rakéták semmisítettek meg hadászati objektumokat Szíriában

Egy fegyvergyárat és egy katonai oktatási központot is likvidált az izraeli légierő szombatra virradóan. Feltételezések szerint több a Hezbollahhoz tartózó iráni is életét vesztette.

Minderről az AP hírügynökséget idézve jelentett a france24.com portál. A támadást szíriaiak elismerték az izraeliek viszont nem kommentálták. A rakéták libanoni légtérből, Damaszkusztól északra, Hama tartomány Misyaf nevű településére csaptak le.

fotó: idf.il

A híradások szerint a szír légvédelmi erőknek néhány rakétát sikerült hatástalanítaniuk, de az éjszakai akcióban így is több objektum megsemmisült. Ezek közül egy fegyvergyártó üzemet és egy katonai iskolát romboltak le.

Mint ismert, a zsidó állam Iránt és a terrort támogató szír szövetségeseit fenyegető veszélynek érzi. Izrael megelőző célú akcióival következetesen fellép az olyan esetekben, amikor  terroristaszervezetek, jelen esetben a Hezbollah katonáinak Izraelre ártalmas hadászati objektumairól szereznek tudomást.

A szombati akcióban vélhetően több iráni fegyveres vesztette életét és mintegy 17 szíriai katona is megsebesült – olvasható a france24.com oldalán.