Az Euróvízió bojkottjára szólítják fel Madonnát palesztin aktivisták

Az Izrael-ellenes BDS mozgalom tagjai továbbra sem adják fel, és minden művészt a zsidó állam bojkottálására kényszerítenének.

Ahogy szerdán beszámoltunk róla, Madonna negyedszer is színpadra lép Izraelben, ahol várhatóan május 28-án az idei Eurovíziós Dalfesztivál sztárfellépőjeként énekel majd.

Bejelentését követően palesztinok egy csoportja arra szólította fel a világhírű sztárt, hogy lépjen vissza a produkciótól, amivel szerintük az izraeli kormány

„tovább végezheti titokban a palesztinok egyre erősebb elnyomását”.

Az Izrael-ellenes BDS mozgalom tagjai nemcsak a kabbala iránt rajongó amerikai énekesnőt vették célkeresztbe, hanem a szervezet kulturális bojkottért felelős aktivistái folyamatos presszió alatt igyekeznek tartani mindazokat a művészeket, akik bármilyen módon kötődnek a zsidó államhoz.

„A palesztin művészek által meghirdetett bojkottot 100 ezernél is többen támogatták már aláírásukkal, és száznál is több LGBTQIA csoport, valamint húsznál is több izraeli művész és több száz nemzetközileg elismert művész — köztük az 1994-es Euróvíziós győztes — is csatlakozott hozzánk”

— állt a szervezet közleményében.

A bojkottmozgalomhoz hasonlóan nemrég 50 brit származású közszereplő is nyílt levélben kérte a dalfesztivál izraeli megrendezésének visszavonását, mivel szerintük a zsidó állam „emberi jogokat sért”.

Az állandó felhívások ellenére azonban úgy tűnik, az előadóművészek többségét kicsit sem foglalkoztatják az ellenséges hangok, és idén 40-nél is több nemzet képviselője fog színpadra lépni Izraelben.