A bibliai reménység üzenetéről forgattak zenés kisfilmet a Szentföldön – Videó!

Kathie Lee rendezőként debütáló munkájához a zsidó államot választotta helyszínül, ahol Nicole C. Mullen énekesnővel dolgozott együtt.

Kathie Lee Gifford neve legtöbbek számára a Today televíziós show által vált ismertté Amerikában, ahol a népszerű műsorvezető 15 éves pályafutása után nemrég bejelentette visszavonulását. A 65 esztendős közszereplő elmondása szerint jövőbeli tervei között szerepel, hogy a filmkészítésben és rendezői szerepben is sikereket érjen el.

Gifford legelső produkciójaként Nicole C. Mullen amerikai keresztény énekessel kezdett együttműködésbe, és máris közzétették debütáló videójukat. A háttérmunkáról szóló beszámolóikból kiderül: nem sokat kellett töprengeniük azon, hogy milyen helyszínt válasszanak a 13 perces klip számára.

Amikor a felmerülő ötleteket sorra vették, az Emmy-díjas Gifford nem egy megszokott színpadi megjelenést vagy különleges háttérvetítési javaslatot vetett fel a forgatáshoz, hanem kijelentette:

„Izraelbe megyünk”.

Az „Isten, aki lát” (The God who sees) című produkció forgatásához végül múlt hónapban érkeztek a zsidó állam területére, ahol a Jerusalem Postnak adott interjú alapján nagyszerű élményeket szereztek.

„Lenyűgöző volt, ahogy izraeliekkel, palesztinokkal, afro-amerikaikkal és kaukázusiakkal együtt tudtunk elkészíteni valamit, ami azt üzeni: ‘Isten mindannyiunkat lát’.”

— mesélte Mullen a sajtónak.

A bibliai szereplőkről szóló klip forgatásához Izrael számos pontján dolgozott a stáb, így a Galileai-tenger mellett az Olajfák hegye, valamint a Júdeai-sivatag és Betlehem barlangjai is felbukkannak a múlt héten közzé tett videó képkockáin.

The God Who Sees

Kathie Lee Gifford & Nicole C. Mullen’s modern oratorio telling the stories of Hagar, Ruth, David, and Mary and the promises God made to them.Buy the Song on…

A dal szövegén keresztül nehéz helyzeteket átélő bibliai szereplők példájával bátorítanak és Mullen elmondása szerint az egyes történetek — többek között Ruth és Hágár nehézségeinek– felidézésével a „reménység üzenetét” igyekeznek eljuttatni a közönséghez.

Továbbá Gifford és Mullen hangsúlyozta, hogy munkájuk másik kiemelt céljaként szolgál az is, hogy minél többek számára kedvet adjanak az Izraelbe való látogatáshoz.

„Gyertek el a Szentföldre. Látogassatok ide. Menjetek el azokra a helyekre, ahol ezek a dolgok valójában megtörténtek!”

— üzente Gifford, aki egy korábbi interjúban beszélt arról, hogy keresztény hite mellett mindig fontos volt számára családjának zsidó öröksége. Izrael rendszeres látogatójaként 2017-ben könyvet is írt utazásairól.