Két és fél órát tárgyalt Bernard-Henry Lévy Orbán Viktorral

„Lévy két és fél órán keresztül beszélgetett Orbánnal, ami csaknem példátlan a miniszterelnök pályáján: nemigen akadtak eddig olyan esetek, hogy Orbán leült volna beszélgetni a liberális kritikusaival” – írja az Index.

Kávézni hívta egyik legmarkánsabb és legprominensebb liberális kritikusát a magyar miniszterelnök. Ez azután történt, hogy a filozófus az Indexnek adott interjúban élesen bírálta a Orbánt, pestisnek nevezte az illiberalizmust, és arról beszélt, Magyarország előbb-utóbb talán a rubelzónához fog csatlakozni, és Orbán kiárusítja az országot az FSZB-nek (az orosz titkosszolgálatnak).

A hétfői megbeszélésről a francia filozófus az Indexnek azt mondta: „Megpróbáltam megérteni a rejtélyt, és most már világosabban látok. Az egy másik korszak volt: először harminc éve, a rendszerváltás után találkoztunk. Most, azt hiszem, részben megértettem, mi történt, de persze nem teljesen: minden ember rejtély. De azt legalább egyértelművé tettem számára, hogy én mit is támogatok.”

Bár Levy kedden tart sajtótájékoztatót a találkozóról, annyit azért már most is elárult: „Nem értünk egyet a liberalizmus, a nacionalizmus és Európa fogalmának kérdésében, sem pedig abban, milyen politikát folytat Magyarország a migránsokkal kapcsolatban.”

A teljes cikket itt olvashatja el.