A Seba Egészségügyi Központ a világ 10. legjobb kórháza

A Newsweek magazin listája szerint az izraeli Rámát Gán város Tel Hásomér nevű negyedében található kórháza bekerült a TOP 10-be.

Az első helyezést a minnesotabeli Mayo Klinika szerezte meg. A listán olyan előkelő egészségügyi intézmények szerepelnek még, mint a baltimore-i John Hopkins Kórház, vagy a Tokiói Egyetemi Kórház — derül ki a zsido.com írásából. A felsorolás értékelése szerint Rámát Gán kórháza

„vezető szerepet tölt be az egészségügyi tudományos kutatásokban és a biotechnikai innovációban, mind a Közel-Keleten, mind pedig az egész világon”.

Hozzátették, hogy az intézmény, amelyben szinte minden orvosi osztály helyet kapott, évente több mint egymillió pácienst szolgál ki. Az Izraelben folytatott klinikai kutatások 25 százaléka Tel Hásomer legmodernebb technikával felszerelt laboratóriumaiban és egyéb helyiségeiben zajlik.

A kórház vezetősége állásfoglalásában kijelentette, hogy a kórház besorolása „hetven év kiváló munkájának, szakértelmének és innovációjának eredménye, és a Seba több ezer elkötelezett, korábbi és jelenlegi dolgozójának köszönhető”.

„Állami kórházként továbbra is rendelkezésre állunk, hogy a lehető legjobb egészségügyi ellátást nyújtsuk mindazoknak, akik erre rászorulnak, és hogy a lehetőségeink határait minél inkább kitágítsuk, hogy megfeleljünk a kihívásoknak és Izraelt tiszteletreméltó módon helyezzük el az egészségügyi világ térképén.”

Izrael egészségügyi miniszter-helyettese, Jáákov Litzman gratulált a besoroláshoz, és kijelentette, hogy ez a helyezés elismerést jelent a Seba Egészségügyi Központ és az izraeli egészségügyi ellátórendszer számára is.

A kórház élvonalbeli kutatásai és felfedezései mellett rendszeresen gyógyítják ott a szír polgárháború sérültjeit, nemrégiben pedig a zsido.com arról számolt be cikkében, hogy rákos kisgyermekek számára nyitottak a kórház közvetlen közelében és azzal együttműködve egy steril óvodát.