Kirúgta az Uber a zsidók szállítását megtagadó brit sofőrjét

A népszerű közlekedési cég törölte egy londoni sofőrjét állományából, miután az világossá tette, nem hajlandó zsidó származású utasokat felvenni.

Az Ubert rendelő két kippát viselő férfi elmondása szerint a magát ”Ahmednek” nevező sofőr az ablakból kihajolva kijelentette, hogy nem veszi fel őket hovatartozásuk miatt, majd elhajtott.

A sofőr először egy másik utast tett ki célállomásán, majd „visszafordult, és mellettünk elhaladva azt mondta, nem szállít zsidókat, majd beletaposott a gázba és elhajtott”, emlékezett vissza a Jewish Chronicle-nek tett nyilatkozatában az egyik érintett, Sam Adler, hozzátéve, nem hiszi, hogy ”Ahmed” észrevette kipáikat, mielőtt visszafordult volna.

Később az applikáción törölte is a foglalást, derül ki a beszámolóból.

Az Uber szóvivője elmondta a Jewish Chronicle-nek, hogy a sofőr viselkedése „teljességgel elfogadhatatlan” és a cég „nem tolerálja a diszkrimináció semmilyen formáját”, így el is távolították elérhetőségét az alkalmazásból, a panaszt pedig továbbították a londoni városi rendőrségnek.

Adler szerint az Uber nem fizetett kompenzációt, mondván:

„Soha nem akarnánk egy ehhez hasonló eset jelentőségét minimalizálni azzal, hogy önkényesen árcédulát ragasztunk a helyzetre.”