Palesztin repper szavazásra buzdítja az arab fiatalokat

Tamer Nafar legújabb videójában felszólítja az izraeli arabokat, menjenek el szavazni április 9-én, különben a hatalomra kerülő „fasiszták” kidobják őket az országból.

Az ellentmondásos izraeli palesztin repper klipjének szövege szerint szerint az izraeli „fasiszták” elleni leghatékonyabb fellépés a voksolás, amit ha elmulasztanak honfitársai, ki lesznek dobva az országból. Szövege nem kíméli az izraeli jobboldali pártok képviselőit.

A dal refrénje kijelenti: „A fasiszta eltűnik, és minden eltűnik vele együtt. Vagy szavazunk, vagy szülőföldünkön kívül találjuk magunk.”

Nafar magával birkózik egy box-ringben a videóklipben.

Szkeptikus énje amellett érvel, hogy egy Gázát bombázó kormányt támogató rendszerben való részvétel problémás, továbbá hozzáteszi, hogy az arra használja fel az arab szavazatokat, hogy liberálisnak tűnjön, mivel minden politikusra igaz, hogy:

„Megoldották a szegénységet? Alapítottak nekünk iskolákat és munkahelyeket? Végül is csak a választásokon látjuk őket. Miért kéne emiatt szabadnapot kivennem a munkahelyemen? A múltkor szavaztam és csak szétesett minden.” 

Alteregója azonban így válaszol:

„Ha a szavazatunk eltörli Libermant, bebörtönzi Bibit, akkor készen állunk”

Majd hozzáteszi:

„Ne becsüld alá fasizmusukat, nézd mit tettek nagyszüleinkkel. Mondd el Bennettnek, mondd el Sakednek, nem megyek sehová. Mondd el Feiglinnek, nem megyek sehová. Mondd el Szmotricsnak, nem megyek sehová. Mondd el Kahane haverjainak, nem megyek sehová. Bojkottálni akartam, de nem akarok kinn rekedni. ’67-es’ testvéreimért szavazni fogok. A Visszatérés Menetéért szavazni fogok. Nincs értelme feladni egy eszközt, amikor alig van belőle.”