Meglepő ajándékkal érkezett Kanadába az izraeli elnök

A zsidó állam vezetője újabb darabbal egészítette ki Justin Trudeau miniszterelnök hobbi gyűjteményét.

Egy pár zoknit adott ajándékba Reuven Rivlin izraeli elnök Justin Trudeau-nál tett látogatásakor. A zsidó állam vezetője kanadai útja során adta át a szokatlan meglepetést –, ami az észak-amerikai politikus hobbiját tekintve nem megmagyarázhatatlan.

Justin Trudeau köztudottan szereti és gyűjti a különleges lábravalókat, ezért dönthetett úgy Rivlin felesége, Nechama, hogy egy újabb darabbal kedveskedik férje vendéglátójának.

Az izraeli média beszámolója szerint az izraeli „first lady” Maayan Gutfeld ruhatervezőtől vásárolta a zoknit, aki rendszerint egy általa meglátogatott helyszínből merít inspirációként műveinek elkészítéséhez. A kanadai elnöknek adott ajándékot egy jeruzsálemi környék ihlette — derül ki az ArutzSheva keddi írásából.

Az ajándékot megköszönve Trudeau jobbulást kívánt Nechama Rivlin számára, aki Izraelben hetek óta orvosi kezelésben részesül.

A két politikus ottawai találkozója során Reuven Rivlin megköszönte a kanadai miniszterelnök barátságát, és azt a kiállást, amivel az antiszemitizmus ellen folytatott harcot a múltban.