Lego SS-tisztek és Hitler-figurák az AliExpressen

A náci Lego-figurák között második világháborús német katonák, illetve mini Hitler is található –írja a The Jerusalem Post cikke alapján a Tev.hu. A LEGO közleményben határolódott el a náci figurák gyártójától. 

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Lego Dubaiban nyitja meg új központját, hogy a közel-keleti és észak-afrikai fiatalságot is meghódítsa.

Meghódítja a Közel-Keletet a Lego

A dán játék óriásvállalat Dubaiban nyitja meg új központját, hogy a közel-keleti és észak-afrikai piac fiatalságát meghódítsa.

Lehetséges, hogy térhódítása növelése érdekében dobta piacra azt a náci figurákból álló szettet is, amit most a világ legnagyobb, kínai online piactere, az AliExpress is forgalmaz.

A World Zionist Organization (Cionista Világszövetség) képviselője, Yakov Hagoel erős bírálattal illette a kínai céget, miután náci birodalmi sassal ellátott termékekkel kereskedett.

A játékszett többek között SS-egyenruhát viselő figurákat és kis Adolf Hitlert is tartalmaz.

Az emberiség ellenségét rivaldafénybe helyezni, és tiszteletben részesíteni teljességgel megengedhetetlen,

— nyilatkozta Hagoel, hozzátéve, hogy a kínai óriásvállalat köteles eltávolítani az említett antiszemita termékeit.

A szetthez a szövetséges erők katonáit is meg lehet vásárolni, amelyek segítségével újra lehet játszani a második világháború eseményeinek sorozatát.

A teljes cikk itt olvasható.

Frissítés:

A LEGO közleményben határolódott el a náci figurák gyártójától. Azt írták: a LEGO-nak semmi köze a bemutatott figurákhoz.

Alább közöljük a cég közleményét:

„Játékgyártó cégként elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a gyerekek képzeletét és kreativitását kiváló minőségű játékok segítségével fejlesszük. Tudatában vagyunk annak, hogy a LEGO kocka és a LEGO Minifigura kreativitás kifejezésének egy eszköze. Ezt bizonyítja, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt sokféle módon használják fel őket világszerte, hogy kreatív és művészi modelleket vagy projekteket valósítsanak meg.
Sajnos ez néha olyan modelleket vagy projekteket eredményez, amelyeket mi soha nem valósítanánk meg vagy támogatnánk, mivel nem felelnek meg a LEGO Csoport által képviselt értékeknek. A szóban forgó projekt és termékek ebbe a kategóriába tartoznak, és szeretnénk hangsúlyozni, hogy a LEGO Csoport semmilyen módon nem szponzorálja vagy támogatja azokat, és elhatárolódunk attól az üzenettől, amit az közvetít.
Nagyon fontos számunkra annak biztosítása, hogy a fogyasztóknak soha ne kelljen kételkedniük abban, hogy valódi LEGO terméket vásárolnak-e meg, amely megfelel a játékélménnyel szemben általunk támasztott magas színvonalnak, és az általunk képviselt értékeknek. Ezért nagyon hálásak vagyunk, hogy lehetőséget kaptunk arra, hogy álláspontunkat egyértelművé tegyük az adott terméket illetően.”