Horogkeresztes övtáskát árult az Auchan Lengyelországban

Horogkereszttel és náci birodalmi sassal díszített katonai stílusú övtáskát árult az Auchan Lengyelországban – írja a The Times of Israel a Gazeta Krakowska cikke alapján. A francia áruházlánc elismerte a hibáját és kivonta a forgalomból a terméket.

„A 2018-as termékkínálatunkban valóban szerepeltek ezek az övtáskák, azokat egy lengyel gyártó készítette, de a horogkeresztről nem tudtunk. Ez egy figyelmetlenség volt a részünkről, amiért bocsánatot kérünk”

– mondta Dorota Patejko, a lengyelországi Auchan szóvivője.

Most az ország összes áruházát ellenőrzik, és leszedik a termékeket a polcokról. Egyelőre egy ilyen övtáskát találtak – tette hozzá.

Egy krakkói áruházban vették észre, hogy horogkereszt van a katonai stílusú övtáskán. Ez egyébként illegális Lengyelországban. A francia áruházlánc szerint a lengyel gyártó nyomta a jeleket az övtáskák tizedére.

Notes from Poland 🇵🇱 on Twitter: „An Auchan supermarket in Kraków was discovered selling bags with a Nazi swastika on them, which is illegal in Poland. The French firm says that the Polish supplier printed the symbol on around a tenth of the bags, which have now been withdrawn from sale https://t.co/f46L9ieHk0 pic.twitter.com/DfQtGj8ncv / Twitter”

An Auchan supermarket in Kraków was discovered selling bags with a Nazi swastika on them, which is illegal in Poland. The French firm says that the Polish supplier printed the symbol on around a tenth of the bags, which have now been withdrawn from sale https://t.co/f46L9ieHk0 pic.twitter.com/DfQtGj8ncv

A Gazeta Krakowska helyi napilap beszélt egy nővel, aki vett egy ilyen övtáskát.

„Varrott terepszínű anyag, különböző nagyságú felirattal” – mondja a nő, aki csak nemrég vette észre a horogkeresztet.

„Meg vagyok döbbenve. Hetekig egy náci szimbólumot viselve járkáltam. Soha nem gondoltam volna, hogy egy hipermarketben ilyet árulnak”

– mondta a krakkói nő a helyi lapnak.