A jövő női vezetői Tel-Avivban találkoztak

Az esemény szervezői szerint egyértelmű volt, hogy a zsidó államban rendezik meg a legtehetségesebb üzletasszonyok fórumát.

Kétszáznál is több résztvevő jelenlétében nyitották meg vasárnap az idei Forbes Under 30 Global Women’s Summit nevű rendezvénysorozatot Izraelben. Az amerikai magazin vezetői a négynapos esemény helyszínéül tudatosan a zsidó államot választották.

Izrael remek példát nyújt a női vezetők sikereire, amit a katonai szolgálatuk is jól példáz

– erről beszélt a Forbes magazin egyik vezetője, Randall Lane, miután bejelentették: úgy döntöttek, hogy a zsidó államban szervezik meg legelső, 30 év alatti nőknek szóló találkozójukat.

A 30 alattiaknak szóló találkozó egy helyre gyűjti a leginspiratívabb elméket, akik tetteikkel a társadalmak minden szintjén képesek változásokat hozni

– harangozta be a fórumot Lane a Jerusalem Postnak adott korábbi nyilatkozatában.

Bár az esemény középpontjában a gyengébbik nem áll, férfi résztvevők számára is biztosítanak lehetőséget.

Igazi változás eléréséhez nem elég, ha csak nők beszélnek nőknek

– fogalmazott indoklásában a Forbes vezetője, aki azt is elárulta, hogy a helyek 20 százalékát tartották fenn az ellenkező nem számára, akiknek képviselői jelentkezésükkor egy esszé formájában vetíthették előre, hogyan segítenék a női vállalkozókat munkájukkal.

Az 50 országból, csaknem 600 résztvevőt vonzó, rangos esemény résztvevői neves előadókkal találkozhatnak és különböző munkacsoportokon keresztül fejleszthetik ismereteiket, valamint a zsidó állam színesebb oldalát is megismerhetik a következő napokban.

Tel-Avivban gasztronómiai különlegességek és tőzsdei pezsgés várja őket, illetve a jeruzsálemi Mahane Jehuda piac meglátogatása is helyet kapott a látogatók programjában.

Hiszünk abban, hogy Tel-Aviv a „startup nemzet” fővárosa és a tel-avivi tőzsde megfelelő helyszínt biztosít egy ilyen jellegű eseménynek.

mondta a megnyitón Netanel Oded, az izraeli tőzsdepiac részlegvezetője. „Örömmel látjuk, hogy az egész világról ennyire brilliáns férfi és női vezetők gyűltek összegyűltek, hogy mindannyiunkat inspirálva együtt dolgozzanak az innováció és a kutatások sikeréért” — tette hozzá Oded.