Vicces bejelentéssel készült Szamária vezetője április 1-jére

A tréfában szerepelt a Golán-fennsík és a McDonald’s is.

„Miután az amerikai kormány elismerte a Golán-fennsíkot, ma még több jó hírt kaptunk” — harangozta be Facebook-bejegyzésében Josszi Dagan, a Szamáriai Regionális Tanács elnöke hétfőn.

Az utólag csak április 1-jei tréfának minősített közleményben a politikus arról tett bejelentést, hogy a McDonald’s hamarosan új éttermet nyit — mégpedig Szamáriában.

„A McDonald’s amerikai vezetősége úgy döntött, hogy megkerüli a vállalat izraeli részlegének akaratát, és reggel arról tájékoztattak bennünket, hogy megnyitják első ágazatukat Júdea és Szamária területén, tekintettel a cég megváltozott irányelveire”

— szerepelt a bejegyzésben, amely szerint egy új kereskedelmi központ adhat otthont az új intézménynek Etz Efraim városában.

„Véleményem szerint ez egy fontos lépés Izrael szuverenitásának elismerésében Szamária felett. Valamint annak az elismerésében, hogy Szamária lakosai is megérdemlik mindazt, amit más izraeliek Ramat Aviv, Afula vagy Berseba területén” —  kommentálta a felvetést Dagan.

Az áprilisi tréfának szánt hírt a szamáriai vezetés szóvivője több médiumhoz is eljuttatta, valamint gyorsan terjedni kezdett a közösségi oldalakon, ahol sokan — többek között a Palesztin Hatóság lakói is — megosztották.