Ganz egyik kollégájában sem bízik

Kiszivárgott hangfelvételen támadta Beni Ganz, a Kék-Fehér párt elnöke a párt többi vezetőjét, de még a Moszadot is megvádolta a kampányban való részvétellel — írja a Times of Israel.

A felvételt a 13-as csatorna adta le vasárnap este, ám nem tisztázta, hogy mikorról is származnak Ganz sorai. A kontextusból azonban annyi világosnak tűnik, hogy azok az elmúlt hetek során hangozhattak el.

Ganz a felvétele úgy beszélt a Likud legnagyobb kihívójaként kezelt Kék-Fehér párt többi vezetőjéről, hogy

„egyikőjükben sem bízom. Senkiben sem bízom”.

Ganz különösen támadta Gabi Askenazit, aki egy korábbi interjújában nem mondta ki egyértelműen, hogy jelenleg Ganz a párt legjobb jelöltje a miniszterelnöki székbe. A felvételen Ganz azt mondta:

„Azt kellett volna felelnie, hogy »Ganz kiváló miniszterelnök lesz«”.

Beni Ganz, a Kék-Fehér párt vezetője. Forrás: Haaretz.

Noha nyilvánosan a pártelnök elutasítja a gondolatot, hogy egy Benjamin Netanjahu által vezetett kormányban vegyen részt, a felvételen mégis elfogadni látszik ezt a lehetőséget:

„Ha majd eljön az a pillanat [hogy koalícióra kéne lépni Netanjahuval], meglátom”.

Ganz arról is beszélt a felvételen, hogy véleménye szerint Avihaj Mandelblit főügyész fél javaslatot tenni a vádemelésre Netanjahu ellen a német tengeralattjárók eladásának ügyében, és hogy ha Netanjahuval szemben valóban vádat emelnek a többi ügyben júliusban, akkor már „őrültség” lenne vele együttműködni.

A 12-es csatorna továbbá arról adott hírt, hogy Ganz felszólította a Sin Bét belbiztonsági szervet, hogy vizsgálja meg, része lehetett-e a Moszadnak azon információ napvilágra kerülésében, miszerint Irán feltörte a politikus telefonját.

Utóbbi felvetésére Benjamin Netanjahu is reagált vasárnap este, aki arra kérte Ganzot, hogy

ne vonja be a Moszadot a politikai vitába, mert a szervezet — érthető okokból — nem védheti meg magát.