A zsidó monoteizmus kommunista, nemzetszocialista és iszlamista ellenpontjai

Köves Slomó „Zsidók és a politika” című előadássorozatának összevont és egyben utolsó előadása.

  • Mik a huszadik század véressé fajult politikai irányzatainak zsidó ellenpontjai?
  • Mitől válhat egy idea gyilkos és pusztító ideológiává, és mi a zsidóság receptje arra, hogy ez a judaizmussal ne történhessen meg?

A Zsidók és a politika kedd esti összevont és egyben utolsó előadásán azt fogjuk mindemellett áttekinteni, mi lehet a zsidóság 3000 éves fennmaradásának a titka.

Az előadásra április 2-án, kedden este 6 órakor, az Óbudai zsinagógában kerül sor.

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbijának előadás-sorozata ezt a részben elméleti, részben gyakorlati kérdések sorát felvető témát járja körül. A Zsidók és a politika című kurzus során választ kapunk arra a kérdésre, hogy a judaizmus és a történelmi tapasztalat mit mond számunkra erről az érzékeny, izgalmas és a közösség életét meghatározó viszonyról.

A résztvevők betekintést kapnak az ideális államberendezkedést kutató elméletekbe és szó lesz a zsidóság, valamint a mindenkori hatalom kapcsolatának alakulásáról, olyan kérdéseket is érintve, hogy milyen volt az ókori zsidó királyság, mi a zsidók álláspontja a demokráciáról, vagy milyen a viszony a modern zsidó politika és a cionizmus között.

Az előadás itt megtekinthető:

Zstsz: Zsidók és a politika – Köves Slomó előadássorozata

Az egyházak és a mindenkori politikai hatalom viszonya, ezen belül is a zsidó közösség és a hatalom kapcsolata éppúgy foglalkoztatja a szélesebb közvéleményt, mint a vallásukat gyakorló embereket….