Német újságíró: az izraeliek hozzá tudnak szokni a Hamasz rakétáihoz

Suzanne Knaul német baloldali újságíró nagy felháborodást váltott ki a héten, mikor kijelentette, a Hamasz által uralt Gázai-övezettel határos területeken érő izraeliek „képesek alkalmazkodni” a közösségeiket érő rakétatámadásokhoz.

Knaul, a TAZ német újság izraeli tudósítója szerint „Lehetséges alkalmazkodni a rakétákhoz a határhoz közeli izraeli településeken. A középületeket biztonságosra építették, a lakosság védve van, adókedvezményeket kapnak, és hozzá vannak szokva az évek óta tartó sorozatos szirénák hangjához.”

A helyi izraeli nagykövetség twitter üzenetben reagált az újságírónő cikkének megjegyzésére:

„Mi soha nem fogunk hozzászokni az efféle újságírói színvonalhoz @susanneknaul @tazgezwitscher @PresseratDE.”

A poszthoz a követség egy 59 másodperces videót is csatolt, melyen óvóhelyekre rohanó izraeliek láthatók, illetve egy szderóti lakos meséli el, milyen érzés kisbabákkal 15 másodpercen belül menedéket keresni a rakéták elől. A videóban Knaul megjegyzése is megjelenik a dzsihádista rakétatűz „megszokásáról”.

Botschaft Israel on Twitter: „Mit solchen journalistischen Standards werden wir uns niemals arrangieren. @susanneknaul @tazgezwitscher @PresseratDE pic.twitter.com/p1ayi9902V / Twitter”

Mit solchen journalistischen Standards werden wir uns niemals arrangieren. @susanneknaul @tazgezwitscher @PresseratDE pic.twitter.com/p1ayi9902V

Knault már több mint egy évtizede éri kritika Izrael-ellenes tudósításai miatt.