A hét álomcsapatában az izraeli és a magyar futballista

Dzsudzsák Balázs és Eran Zahavi is bekerültek a France Football tekintélyes összeállításába, amely a hét legjobb nemzetközi teljesítményei alapján válogatott. 

Világsztárokkal került egy csapatba — mégha csak egy magazin összeállításának erejéig is — kimagasló teljesítménye miatt a két labdarúgó. Ennek Horvátorszában és Ausztriában örülnek a legkevésbé. A múltheti Európa-bajnokságra való kvalifikációs selejtezők kereteiben játszott mérközéseken ugyanis mind a magyar, mind pedig az izraeli válogatott sokkoló vereséget mért a szomszédos országokra.

Izraelben 4-2-es diadal született, a három gólt szerző Zahivi jóvoltából. A játékos, akinek találatai egytől-egyig világklasszisokét idézték, az egyik legértékesebb izraeli válogatott, Kínában légióskodik hosszú ideje, több mint 10 millió dollárt keres évente.

A mérközés pikantériája, hogy a zsidó állam csapatát tavaly óta edző Andri Herzog korábban a Bayern Münchennel vált világhírűvé, ráadásul osztrák válogatott is volt korábban.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A 31 éves veterán korábban találkozott a pályán Dzsudzsák Balázzsal, a magyar nemzeti 11 csapatkapitányával is, azonban a magyar válogatottnak nem tudott gólt lőni.

Dzsudzsák, aki a világbajnoki ezüstérmes horvát válogatott ellen 100. mérkőzését vívta a címeres mezben, ugyan nem lőtt gólt, de így is karrierje egyik legemlékezetesebb összecsapásának lehetett vezéregyénisége. Két gólpassza is kellet ahhoz, hogy abszolút világszenzációként a magyar csapat 2-1-re jobbnak bizonyuljon Horvátországnál.

A mérvadó France Football magazin tehát az izraeli és a magyar csapatok legjobbjait is beválogatta álomcsapatába,

amelyben azért voltak olyan szereplők is, akiknek helye általában biztosnak tetszik: Kylian Mbappé a PSG csatára vagy a Real Madrid bástyája, a szintén francia Raphaël Varane.