A hét álomcsapatában az izraeli és a magyar futballista

Dzsudzsák Balázs és Eran Zahavi is bekerültek a France Football tekintélyes összeállításába, amely a hét legjobb nemzetközi teljesítményei alapján válogatott. 

Világsztárokkal került egy csapatba — mégha csak egy magazin összeállításának erejéig is — kimagasló teljesítménye miatt a két labdarúgó. Ennek Horvátorszában és Ausztriában örülnek a legkevésbé. A múltheti Európa-bajnokságra való kvalifikációs selejtezők kereteiben játszott mérközéseken ugyanis mind a magyar, mind pedig az izraeli válogatott sokkoló vereséget mért a szomszédos országokra.

Izraelben 4-2-es diadal született, a három gólt szerző Zahivi jóvoltából. A játékos, akinek találatai egytől-egyig világklasszisokét idézték, az egyik legértékesebb izraeli válogatott, Kínában légióskodik hosszú ideje, több mint 10 millió dollárt keres évente.

A mérközés pikantériája, hogy a zsidó állam csapatát tavaly óta edző Andri Herzog korábban a Bayern Münchennel vált világhírűvé, ráadásul osztrák válogatott is volt korábban.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A 31 éves veterán korábban találkozott a pályán Dzsudzsák Balázzsal, a magyar nemzeti 11 csapatkapitányával is, azonban a magyar válogatottnak nem tudott gólt lőni.

Dzsudzsák, aki a világbajnoki ezüstérmes horvát válogatott ellen 100. mérkőzését vívta a címeres mezben, ugyan nem lőtt gólt, de így is karrierje egyik legemlékezetesebb összecsapásának lehetett vezéregyénisége. Két gólpassza is kellet ahhoz, hogy abszolút világszenzációként a magyar csapat 2-1-re jobbnak bizonyuljon Horvátországnál.

A mérvadó France Football magazin tehát az izraeli és a magyar csapatok legjobbjait is beválogatta álomcsapatába,

amelyben azért voltak olyan szereplők is, akiknek helye általában biztosnak tetszik: Kylian Mbappé a PSG csatára vagy a Real Madrid bástyája, a szintén francia Raphaël Varane.