A Kozma utcai temetőben helyezik örök nyugalomra Garami Gábor producert

A Balázs Béla-díjas és UNESCO-díjas filmproducer, egyetemi tanár temetése pénteken 12 órakor lesz a Kozma utcai izraelita temetőben.

A producer 66 éves korában, március 23-án hunyt el. A Magyar Filmművészek Szövetsége Garami Gábort saját halottjának tekinti  — közölte a Magyar Filmművészek Szövetsége szerdán az MTI-vel.

Garami Gábor 1952-ben született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskola gyártásszervezői szakán 1985-ben szerzett diplomát. Pályája elején tévésorozatokban, oktató- és dokumentumfilmekben dolgozott, 1978 és 1991 között a MAFILM játékfilm-főgyártásszervezésére került, 1991-ben a CINEMA-FILM produceri iroda ügyvezető producere lett.

Gyakran dolgozott Mészáros Márta, Dömölky János, Gothár Péter, Kézdi-Kovács Zsolt és Bacsó Péter oldalán. 1991-től a filmszemle szervezője volt. Producerként dolgozott a Csocsó, avagy éljen május 1-je!, és a Hamvadó cigarettavég, A miskolci boniésklájd, valamint a Csoda Krakkóban, az Ede megevé ebédem és a Márió, a varázsló című filmekben is.

Utolsó két nagyjátékfilmje a Fekete Ibolya által rendezett Anyám és más futóbolondok a családból, valamint a Vámos Zoltán rendezte Parázs a szívnek volt. Részt vett több rövidfilm készítésében, legutóbb Fekete Tamás Asszó és Kis Hajni Last Call című diplomafilmjének volt a producere.

A Magyar Filmművészek Szövetsége 2012-ben életműdíjat adományozott a producernek.