„A Hamász gyűlöli az életet, el akarja pusztítani”

„Szerintük a valódi örömök a halál után következnek” – mondja a dzsihadista terroristákról Moszab Hasszán Juszef a Mandinernek adott interjúban. 

Moszab Hasszán Juszef a Hamász fontos figurájából vált az izraeliek kémjévé – hogy aztán az Egyesült Államokban kapjon később menedékjogot. Üldözött életet él, de semmit nem bánt meg korábbi döntéseiből.

Ők valóban a másvilágban hisznek, azaz a halál utáni életet tekintik életnek, nem pedig a születés utáni életet. A földi élet számukra csak egy teszt, amit fel kell áldozni a végtelen boldogságért. Így hát készek eldobni minket, akár a saját testüket, életüket is: éppen ezért ilyen veszélyesek.

„Semmi örömet vagy szépet nem hajlandók felfedezni ebben az életben, hiszen a valódi örömök szerintük a halál után következnek. Az élet problémáinak megoldása helyett magát az életet utálják. Gyűlölik az életet, küzdenek az élet ellen és el akarják pusztítani azt – bolondságukban észre sem véve, hogy közben magukat pusztítják el.”

– mondta Moszab Hasszán Juszef a dzsihadista terroristák világnézetéről. Majd hozzá tette, hogy ha ők nem akarják játszani ezt a játékot, amit életnek nevezünk, azaz az ő dolguk. De nincsen joguk gyűlölni és elpusztítani azt.

A Hamasz mára felfogta, hogy nem fogja tudni elpusztítani a zsidó államot.

„Persze örülnének, ha megtörténne, hiszen ez az álmuk: Izrael eltörlése. De a mozgalom 30 éve alatt rájöttek, hogy Izrael túl erős ország: erős a hadseregük, erős a demokráciájuk, és erős gyökerekkel kötődnek a földhöz. A valóság és a vágyálmaik között tehát nagy űr tátong. Remélem, hogy majd egyszer jobb belátásra térnek.”

– nyilatkozta Moszab Hasszán Juszef  a Mandinernek. A teljes interjú itt olvasható.