Bakondi: a migráció az európai parlamenti választás fő kérdése

Angela Merkel szerint nem lehetséges, hogy egyes tagállamok kijelentik, egyáltalán nem vesznek részt a menekültek szolidáris elosztásában.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unióban (EU) a kötelező kvóták bevezetését legalább 3-4 éve minden évben előveszik, és Angela Merkel német kancellár egy csütörtöki beszéde alapján amelyik ország ebben nem akar részt venni, azt „meg kell bírságolni”.

Bakondi György szerint Angela Merkel ugyan szolidaritásról beszél, de ezalatt a kvóták elfogadását kell érteni. A főtanácsadó megismételte, hogy a magyar kormány álláspontja a lakosságtól kapott mandátumon alapszik, és sok millió állampolgár konzultációkon, népszavazáson, választáson mondta el véleményét.

Ennek alapján – folytatta – teljesen világos, hogy a lakosság nagy többsége azt gondolja, nem szabad Magyarországra engedni az illegális bevándorlást, és nem szabad feladni a biztonságot, valamint a keresztény kultúrát őrző magyar hagyományokat.

Hangsúlyozta, hogy a migráció – annak negatív következményeivel – az európai parlamenti választás fő kérdésévé nőtte ki magát.

Bakondi Györgyöt kérdezték a Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciájáról is, és azt mondta:

ez a migrációt sokoldalúan elemző, értékelő, különböző aspektusait bemutató előadássorozat tudósok, közéleti emberek részvételével. Arról szól, hogy a tudomány és a gyakorlatban politizálók véleményét lehessen összegezni, ami talán segíti majd a döntéshozókat. Ezen a fórumon a tapasztalatokról és esetleg a prognózisokról beszélnek.

– tette hozzá.