A szélsőjobboldali Mi Hazánknál ad elő a József Attila-díjas Takaró Mihály

Múlt héten vette át kitüntetését, most Dúró Dóra népszerűsíti előadását.

„Magyar kultúra tegnap, ma, holnap” címmel hirdeti Takaró Mihály előadását a Mi Hazánk Mozgalom. A Toroczkai László által vezetett párt bejelentése szerint egy „nemzeti est” keretein belül látják hamarosan vendégül az irodalomtörténészt, aki múlt héten kapta meg a József Attila-díjat.

Ahogy arról cikkünkben beszámoltunk, a kitüntetést Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere adta át Takarónak, aki korábban a nemzeti radikális szubkultúrában mozgott.

Takaró Mihály megkapta a József Attila-díjat

Kásler Miklós többek között Takaró Mihálynak ítélte az idei József Attila-díjat.

A József Attila-díjat az irodalom területén kiemelkedő alkotói tevékenységgel lehet kiérdemelni. A bronzból készült plakett mellé egymillió forint pénzjutalom és 65 év felett havi 200 ezer forint nyugdíjkiegészítés is jár. Az idén 65 éves Takaró Mihály legutóbb tavaly, pedagógusnap alkalmából részesült állami elismerésben — akkor szintén Kásler Miklóstól vehette át a Németh László-díjat.

Az irodalmár 2014-ben a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatának elismerését kapta meg.

Mint azt korábban számos hazai orgánum, köztük a Magyar Narancs megírta, Takarónak

több antiszemita botránya is volt a múltban, köztük kétségbe vonta Spiró György emberi mivoltát.

Úgy tűnik, Takaró nem veszített lendületéből, és a kitüntetést követően is aktív marad. Jövőheti előadását Dúró Dóra, a Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom egyik alapítótagja is népszerűsítette saját Facebook oldalán:

Folytatódnak a Mi Hazánk által rendezett nemzeti estek, ezúttal Takaró Mihály irodalomtörténész lesz a vendégünk március 29-én, pénteken 18 órától. A Józsefvárosban található központi irodánkba várunk minden érdeklődőt!

— írta Facebook bejegyzésében Dúró pénteken.

A Mi Hazánk Mozgalom plakátja Takaró Mihály előadásáról. Forrás: Facebook/DúróDóra