A Facebook leállítaná Netanjahu-t

A Netanjahu nevében beszélgetést kezdeményező adathalász chat robot megsérti a közösségi oldal szabályait — írja a Times of Israel.

A miniszterelnök chat robotja már azzal is megsérti a közösségi médiaplatform szabályait, hogy automatikusan üzeneteket küld a Netanjahu oldalát követő felhasználóknak.

Még nagyobb gond, hogy a Netanjahu üzenetének álcázott „privát beszélgetésekben”, olyan személyes kérdéseket tesznek fel a felhasználóknak, mint például, hogy a Likudra szándékozik-e szavazni az április 9-i választásokon.

A Facebook azt követelte, hogy a Likud azonnal állítsa le ezt a módszert, de a Likud kampányának vezetője annyit felelt, hogy

a párt „nem fűz kommentárt a kampánytevékenységéhez.”

A Facebook nem erősítette meg hivatalosan az izraeli lap értesülését.

Amint mi is beszámoltunk róla, a Facebook a közelmúltban bejelentette, hogy csakis átlátható politikai hirdetéseket engedélyez, és a külföldi beavatkozást próbálja megakadályozni.

A Facebook is hozzájárul az izraeli választások tisztaságához

A Facebook március közepén indítja el a politikai hirdetések átláthatóságát elősegítő fejlesztését Izraelben, kevesebb, mint egy hónappal az április 9-re kiírt általános választása előtt – hangzott el a cég tel-avivi sajtótájékoztatóján kedden.