Kinyújtott francia macskanyelv Britanniára

Brexitre keresztelte macskáját Franciaország EU-ügyi minisztere, mert kiszámíthatatlan cirmosa Nagy-Britannia Brexittel kapcsolatos hezitálására emlékezteti.

Minden reggel idegre menő nyávogással ébreszt, amivel jelezni óhajtja, hogy ki akar menni. Aztán amikor kinyitom az ajtót, kivár és döntésképtelen. Aztán csak úgy rám mereszti a szemeit, amikor egyszer csak kiteszem

– idézi  Le Journal du Dimanche című lap Nathalie Loiseau-t, aki Macron elnök egyik bizalmasának és támogatottjának számít a közelgő EP-választásokon.

Franciaország európai ügyekért felelős minisztere hozzátette: kandúrját azért keresztelte át Brexitté, mert a döntésképtelen természetű állata a britek kilépéssel kapcsolatos magatartására emlékezteti.

Macskánk illusztráció (fotó: Instagram)

Külön érdekessége a hírnek, hogy Nathalie Loiseau-nak fontos szerep jut a Nagy-Britannia EU-ból való kilépése miatti tárgyalássorozatban, hiszen ő képviseli hazája érdekeit, így nyilván neki is lesz beleszólása abba, hogyan reagál az EU az angolok időhalasztással kapcsolatos kérelmére.

A politikus már korábban is élt némi provokatív megközelítéssel a Brexitet illetően. „Az egyezség nélküli különválás jobb, mint a rossz egyezség mentén nyélbeütött” — fogalmazott Loiseau, többször is kritizálva Teresa May brit miniszterelnököt, akinek tekintélye amúgy is igencsak megingott az elmúlt időszakban.