A baloldal Irán helyett Netanjahut látja Ganc telefon-hekkje mögött

Az ellenzék szerint nagyobb a valószínűsége annak, hogy politikai rivalizálásból Benjamin Netanjahu kezdeményezte Beni Ganc telefonjának hekkertámadását.

„Nem az irániak vannak az akció mögött, ők ugyanis nem érdekeltek abban, hogy a miniszterelnök riválisait támadják. Valaki degenerálta a politikai rendszert és képes arra is, hogy minden értéket felhasználjon a politikai túlélésre.”

– fogalmazott Benjamin Netanjahura utalva Moshe Jaalon a 13-as Csatorának adott minapi interjújában. A baloldali összefogás egyik meghatározó politikusa, akárcsak a szövetség vezetője, Beni Ganc is korábbi IDF-vezérkari főnök volt, így a műsorban arról is kérdezték, hogy szerinte van-e alapja annak – amiről a Neokohn is beszámolt -, hogy a Sabak (Sin Bét) biztonsági szolgálat szerint iráni hekkerek feltörték Ganc mobilját, és hozzáfértek a személyes adataihoz is.

Irán meghekkelte Ganz mobilját?

Az izraeli titkosszolgálat úgy határozott, nem kommenteli az elhangzottakat.

„Jól ismerem a védelmi berendezkedés alapjait, és tudom, milyen a miniszterelnök személyes világa is (…) Ez nem a titkosszolgálattól ered.”

– mondta Jaalon, aki maga is szolgálta a Likud vezérét három évvel ezelőtti lemondásáig. Az azóta Netanjahu hangos bírálójaként ismert képviselő szerint az egész kitaláció pusztán arra szolgál, hogy elterelje a figyelmet a belpolitikai helyzetről, a kampányban nehézségekkel küzdő Likudról és a gázai övezetben tapasztalható bonyodalmakról is.

Forrás: Arutz Sheva.

A Kék Fehér ellenzéki csoportosulás vezetője, Beni Ganc újságíróknak kommentálta az esetet. Vehemensen elutasította azokat a „kitalációkat”, hogy a telefonjáról szexuális tartalmú, politikai fenyegetésre alkalmas tartalmakat is letölthettek az illetéktelenek.

„Én az ország sorsával akarok foglalkozni, nem pedig ilyen nonszensz dolgokkal.”

– fakadt ki egy kérdésre reagálva Ganc, aki később higgadtabban is azt állította, hogy mindössze politikai ármánykodásnak lehetnek tanúi, és elsősorban a Likud vezérét terhelheti a felelősség az ilyen történetek kitalálásáért.

A baloldali ellenzéki mozgalom közleményében elismerte a hekkelés tényét, de hangsúlyozta, hogy az négy évvel azután történt, hogy Ganc nyugálományba vonult az IDF vezérkari posztjáról.