Áder János részvéttáviratot küldött Új-Zéland főkormányzójának

Táviratban fejezte ki részvétét a magyar köztársasági elnök pénteken Patsy Reddy új-zélandi főkormányzónak a negyven áldozatot követelő christchurchi terrortámadás miatt.

A Köztársasági Elnöki Hivatal részvéttáviratban Áder János azt írta: mély megrendüléssel értesült a kegyetlen merényletekről, amelyek számos ártatlan ember életét követelték.

„Magyarország népe nevében és a magam részéről is ezúton szeretnék őszinte részvétet nyilvánítani az áldozatok családtagjainak és barátainak, Új-Zéland valamennyi polgárának”

— írta az államfő.

Hozzátette: e nehéz órákban mindnyájan együtt érzünk azokkal, akik az értelmetlen terrortámadásban elveszített szeretteiket gyászolják.

Lélekben ott vagyunk velük, és osztozunk fájdalmukban, a merénylet sérültjeinek pedig mielőbbi és teljes felgyógyulást kívánunk – írta Áder János részvéttáviratában.

Az új-zélandi Christchurchben két mecsetnél összesen 40 ember vesztette életét fegyveres merényletben helyi idő szerint péntek délután. Harminc embert a Maszdzsid al-Núr mecsetnél, tízet pedig a peremkerületi Linwood mecsetben öltek meg, húsz ember súlyosan megsebesült. Négy embert őrizetbe vettek.