Ganc célzott likvidálásokkal fenyítené a Hamászt

A Kék-Fehér választási párt vezetője, Beni Ganc arra figyelmeztette a Hamász vezetőit, hogy ha Izraelre támadnak a miniszterelnöksége idején, akkor visszatér a célzott likvidálások korszaka – írja a The Jerusalem Post.

Netanjahu legesélyesebb kihívója Gáza-környéki kampánykörútján beszélt erről a Kék-Fehér választási párt többi vezetőjével, Jáir Lapiddal, Mose Jaalonnal, Gabi Askenazival közösen tartott eseményen, azt ígérve, hogy zéró tolerancia lesz a déli területek lángba borításáért, amelyet többnyire a Hamász aktivistái követnek el.

Ganc kijelentette, hogy Gázában az általa vezényelt hadművelet sikeres volt, csendet hozott a régióba, és csak azután jelentek meg a „terrorsárkánynak” is nevezett gázai lángoló papírsárkányok, amelyek izraeli területeket égettek fel, jelentős károkat okozva.

Forrás: Arutz Sheva.

Azt is mondta, hogy miniszterelnökként ragaszkodna a Hamász birtokában lévő elesett izraeli katonák holttesteinek a visszajuttatásához.

Ganc egyik politikai kihívójának is üzent, akivel már napok óta szópárbajban áll a Hamásszal kapcsolatban.

A Kék-Fehér vezetője azt kifogásolta, hogy az Új Jobb elnökhelyettese, Naftali Bennett egy szinten kezelte a Hamász jelentette veszélyt és az izraeli Legfelsőbb Bírósággal kapcsolatban felmerült problémákat.

„Egy oktatási miniszter egy percig nem maradhatna a posztján, ha a Hamászt és a Legfelsőbb Bíróságot hasonlítja egymáshoz”

– fogalmazott Ganc.

Benett erre úgy reagált, hogy a Hamász álma Ganc megválasztása.

„Ha a Hamász szavazhatna az izraeli választáson, akkor Gancra voksolnának, a Hezitáló tábornokra”

– nyilatkozta Naftali Benett.