Anne Frank mostohatestvére vette kezelésbe a karlendítős diákokat

Náci szimbólumokkal szórakozó középiskolásokkal találkozott a napokban Eva Schloss, aki holokauszt túlélőként maga is ismert előadó.

Egy hete jelentették, hogy egy kaliforniai iskola pár diákja sörözés közben Heil Hitleres karlendítéssel fotóztatta magát. A Newport Harbor High School diákjai sörös poharaikkal egy nagy szvasztikát formáltak háttérnek a produkciójukhoz. Az eset nagy vihart kavart Newport Beach városában és szerte az ország zsidó közösségeiben is.

Teljesen sokkolt a hír, hogy 2019-ben egy intelligens városban egy remek iskolában ilyen előforulhatott. A gyerekek azt gondolták, hogy csak viccelnek, de utólag, nekem is bocsánatot kérve azt mondták, hogy életre szóló leckét tanultak az esetből

mondta a Londonban élő Eva Schloss újságíróknak azután, hogy a napokban meglátogatta az amerikai iskola diákjait, akikkel a város Chabad közösségének vezetője hozta össze. Az esetről videó is készült:

Reuven Mintz rabbi szerint

Mindenkinek el kell számolni a kontrollálatlan gyűlölettől vezérelt tettei következményeivel. 

A rabbi hozzátette: Amerikában 58 %-al nőtt a rögzített antiszemita incidensek száma. New Yorkban alig 10 napja egy 12 éves diákot tartóztatttak le, mert horogkereszteket rajzolt az iskola udvarán.

Reméljük, hogy egy hiteles tanú közvetítésével, mindenki megérti, milyen súlya van minden tettnek, és hogy a leckével segíthettük ezeket a fiatalokat ahhoz, hogy közelebb lépjenek az elfogadás és a tolerancia irányába

-mondta Reuven Mintz.

Eva Schloss, aki maga is ismert előadó, könyvek és visszaemlékezések szerzője 16 éves volt amikor Hollandiából Auschwitzba került. Egyedül édesanyjával élték túl a borzalmakat. Schloss anyja másodszor Otto Frankhoz, Anne Frank apjához ment feleségül.