Naftali Bennet: Újra győzedelmessé teszem az IDF-et!

„Nem leszek olyan kormány tagja, amely támogatja a palesztin államot. Ismét győzedelmessé teszem az IDF-et” — nyilatkozta Naftali Bennet, a jobboldali Hajemin Hahadas párt elnöke.

„Akkor se leszek egy palesztin államot támogató kormány tagja, ha azt maga Benjamin Netanjahu vezeti” — közölte Naftali Bennet izraeli oktatásügyi miniszter a Jediot Aharonot számára adott interjújában, melyet az Aruc Seva szemlézett.

Naftali Bennett.

A miniszter kijelentette, hogy Netanjahu

„sokszor a jobboldal képviselőjeként tüntetni fel magát, de gyakorlatilag egy másik program szerint cselekszik. Aki nem hajlandó a terroristák otthonainak felszámolására, az nem viselkedik jobboldali államférfiként. Aki terroristákhoz köthető bankszámlákra utal összeget, az az ember nem jobboldali államférfiként viselkedik”

 fűzte hozzá.

A jobboldali pártelnök azonban támadta a Kék Fehér centrista párt vezetőit is:

Több tucat terrorista ásott alagutat hazánkba Izrael Állam orra előtt. Ez a mulasztás az elmúlt idők legnagyobb biztonságpolitikai hibája. Beni Ganc és Mose Ja’alon hanyagságuk miatt felelősek biztonságunk megalapozásának elmulasztásáért.”

Bennett utalt Ganc állítására, miszerint a Kék Fehér vezetőinek együtt 117 évnyi katonai tapasztalata van.

„117 évnyi tapasztalattal mikor nyertek utoljára? Talán 117 éve! Ideje nyernünk! Ha magam mögött tudhatom az izraeli polgárok támogatását, nyerő pályára fogom állítani Izraelt. Azt akarom, hogy az IDF újra győzedelmes és halálos legyen”

— ígérte a politikus.