Trump akár ki is nyomtathatná azt a falat

Hónapok óta megy a huzavona, hogy az amerikai Képviselőház megszavazzon 5,7 milliárd dollárt a mexikói határon felhúzandó biztonsági fal megépítésére. Az elnök azzal zsarolta a törvényhozást, hogy befagyasztotta a szövetségi költségvetést, amelynek eredményeként 800 ezer állami alkalmazott hetekig fizetés nélkül maradt, és rengeteg szolgáltatás szünetelt.

A további bonyodalmak elkerülése érdekében Trump rendkívüli állapotot hirdetett a mexikói határon kialakult válsághelyzetre hivatkozva.

Trump kihirdette a rendkívüli állapotot, hogy megépíthesse a falat

Trump szerint nemzetbiztonsági válság van a déli határon, ezért szükséges a fal. A Demokraták közölték, minden eszközt bevetnek, hogy megakadályozzák Trump tervét.

Azóta is megy a huzavona, a kormányzati leállás megszűnt, a képviselőház leszavazta a rendkívüli állapotot, az elnök pedig megvétózta a leszavazást, nem tudni pontosan mi lesz, de az egészen biztosnak látszik, hogy a rendkívül komplex védmű nemigen valósulhat meg az eredeti tervek szerint.

Elkaszálta a kihirdetett rendkívüli állapotot az amerikai képviselőház

Hiába van válsághelyzet az amerikai-mexikói határon, a képviselőház nemet mondott Donald Trump döntésére.

Csakhogy az eredeti tervek a hagyományos, munka-, idő- és anyagigényes építési technológiával számoltak. Ma már viszont elérhető az olcsó és hatékony 3D nyomtatási technológia, amelynek alkalmazásával a jelenlegi büdzsé töredékéből, és nagyon hamar megvalósítható lenne a beruházás.

És itt már nem valami hi-tech csodáról, sci-fi álomról van szó, hanem kiforrott technológiáról, amelyet az USA haditengerészete tavaly óta a gyakorlatban is sikerrel alkalmaz.

Tavaly a világ legnagyobb 3D nyomtatójával, 40 munkaóra befektetésével egy 50 négyzetméteres barakkot nyomtattak maguknak, de akkor még nekik kellett a betont kikeverni a helyszínen.

The US Marines are 3d printing barracks with the world’s largest 3D printer

👍 BLOW YOUR MIND: https://www.311institute.com/opinion👍 JOIN OUR COMMUNITY: https://www.311institute.com/community👍 MORE KEYNOTES: https://www.311institut…

A zöldsapkások a minap már csupán 14 munkaóra befektetésével, 3 nap leforgása alatt beton gyaloghidat is tudtak nyomtatni, mindenféle számítógépes guruk nélkül, egy strapabíró tábori 3D nyomtató segítségével.

Tactical Tuesday: 3D Printed Concrete Bridge

Read on to find out how 1st Marine Logistics Group & MCSC’s Advanced Manufacturing Operations Cell made 3D printing history: https://go.usa.gov/xE5VW

Úgy tűnik, kézzelfogható közelségbe került az idő, amikor odamegy egy szakasz tengerészgyalogos a határra, megnyomja a „Print” gombot, és pár hét alatt kinyomtatja azt a falat oda, ahova kell, és olyat, amilyet kell, olcsón és hatékonyan.